FOTO Sv. Nikola stigao i u Općinu Trnovec Bartolovečki i mališanima u školi i vrtiću donio pregršt darova Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

FOTO Sv. Nikola stigao i u Općinu Trnovec Bartolovečki i mališanima u školi i vrtiću donio pregršt darova

VV | 9.12.2019. u 16:53h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Već tradicionalno, Općina Trnovec Bartolovečki mališanima sa svojeg područja za blagdan sv. Nikole daruje poklone i priredbu.

Tako su se u subotu u dvorani Osnovne škole Šemovec okupili brojni razdragani mališani, nestrpljivi da upoznaju sv. Nikolu, a omiljeni je dječji svetac stigao u pratnji načelnika Zvonka Šameca.

- Ovo predblagdansko vrijeme, ovi dani kada se pripremamo za Božić svima su nam posebno dragi. Najviše im se uvijek vesele mališani jer znaju da će im doći Sveti Nikola, onda i Djed Mraz, a već tradicionalno i mi za njih pripremimo poklone - rekao je načelnik Šamec.

Dodao je kako Općina Trnovec Bartolovečki o najmlađima brine kroz cijelu godinu, a u predblagdansko vrijeme organiziramo darivanje povodom Nikolinja.

- Niti ove godine ni jedno dijete s područja naše općine neće ostati bez svog poklona jer im tako želimo uljepšati kraj godine - istaknuo je Šamec.

Osim darivanja povodom Nikolinja, već je tradicionalna postala i priredba koju su za mališane izveli učenici OŠ Šemovec.

- Naša je škola i ove godine dobila lijepu i ugodnu dužnost razveseliti dječicu svojom priredbom, točkama koje su pripremili učenici razredne nastave od 1. do 4. razreda. Oni su izveli kratak program za mališane našeg upisnog područja, iz naših pet naselja – Bartolovec. Štefanec, Šemovec, Žabnik i Zamlaka. Lijepo je gledati mališane kako uživaju u priredbi, ali i u poklonima koje im svake godine uruče naš načelnik i sv. Nikola. Veselje i radost u našoj školi i drago mi je da smo opet domaćini ovakvom događanju - rekla je ravnateljica OŠ Šemovec Marina Hižak.

Osim osnovnoškolaca, sv. Nikola je ovih dana posjetio i mališane Dječjeg vrtića „Zeko” Trnovec te im podijelio poklone, u čemu mu je također pomogao načelnik Šamec.

Galerija slika