Valentina Fijačko Kobić, varaždinska učenica emotivno vezana uz Radovan

VV | 10.6.2019. u 18:50h | Objavljeno u Društvo

Na koncertu povodom Dana Grada Zagreba, brojni su gledatelji mogli vidjeti negdašnju varaždinsku glazbenu učenicu, a danas prvakinju Opere zagrebačkoga HNK, uglednu sopranisticu Valentinu Fijačko Kobić, kako pjeva s Miroslavom Škorom. Ovaj koncert zadnjeg dana u svibnju nije, međutim, bio jedini njezin nastup izvan matične kuće.

Naime, tijekom HTV-ovog natjecateljskog programa “Zvijezde pjevaju” dva mjeseca, svake subote, kao članica ocjenjivačkog povjerenstva plijenila je pozornost gledatelja, ali i natjecatelja, svojom blagošću, taktom i blagonaklonošću prema onih koji su se okušali u pjevanju. Znajući Valentinu kao skromnu damu, kojoj nije odveć do velikoga publiciteta, pitamo ju kako je uopće došlo do potonjeg angažmana.

- Prošle jeseni me nazvao HTV-ov urednik Mario Sedmak i pitao me želim li biti članica žirija u showu “Zvijezde pjevaju”. Prvog trena nisam ni sama bila sigurna želim li to uistinu. No, nakon što sam posložila svoje obveze i imala dovoljno vremena da razmislim - pristala sam. Mislim da sam kao članica žirija bila objektivna, a opet dovoljno kritična i istodobno, blaga da kažem sve što nekoga ide - odgovara rođena Varaždinka.

Emotivno je vezana za Radovan u kojemu joj žive roditelje i kamo voli dolaziti. Ne samo zbog roditelja, nego i dviju sestara, od kojih je Blaženka liječnica, a Karolina kemijska tehničarka.

- Dolazim kad god mi je to moguće - kaže Valentina, koja je od početka ove kazališne sezone prvakinja Opere zagrebačkoga HNK, na čijoj je pozorni-ci 2001. debitirala i kao gošća tijekom svoje karijere otpjevala 16 glavnih uloga.

Više u novom broju Varaždinskih vijesti