Udruga mladih V.U.K poziva članove udruga na radionice u sklopu projekta "Svi smo mi kultura"

MGA/VV | 18.2.2020. u 19:43h | Objavljeno u Društvo

Udruga mladih V.U.K. u svojstvu nositelja projekta zajedno s partnerima Filmsko- kreativnim studijom VANIMA, Udrugom Trash, Udrugom MOP Sveučilišta Sjever te Gradom Varaždinom, pozivaju sve članove organizacija civilnog društva na sudjelovanje u završnim radionicama projekta "Svi smo mi kultura".

Planirane su radionice iz produkcije filma i digitalne fotografije te menadžmenta u kulturi. Radionice će se provoditi u suradnji s partnerima i drugim organizacijama civilnog društva, a cilj im je osposobljavanje članova udruga i umjetničkih organizacija za pisanjem i prijavom projekata, namicanjem sredstava za organizacije, uvod u osnove financija za udruge, komunikacija s medijima i javnošću te razvijanje vještina predstavljanja rada i aktivnosti organizacija civilnog društva široj publici kroz video i filmsku produkciju.

- Radionice su namijenjene svima koji žele razvijati svoje vještine i kompetencije upravljanja udrugom te rad unutar organizacija čiji su članovi. Ovo je i dobra prilika različitim dionicima da se međusobno povezuju na lokalnoj razini i stvaraju nove zajedničke programe kako bi se jačao kulturni aktivizam u gradu Varaždinu - kaže Danijela Mikulek.

Prva radionica vezana je za menadžment u kulturi „Komunikacija s medijima”, a vodit će je Jelena Brcković, voditeljica PR kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022.godine. Cilj radionice je informirati i pokazati sudionicima na koji način udruge i umjetničke organizacije trebaju i mogu komunicirati s medijima (televizija, radio, portali, novine) te će sudionici kroz samostalan i praktičan rad učiti kako i na koji način kontaktirati medije te pisati najave/ objave i priopćenja.

Radionica će se održati u Centru za mlade 20. veljače 2020. s početkom u 17h. Prijave su u tijeku, putem linka za prijavu: https://tinyurl.com/w5dnmrk

Sljedeća aktivnost je Fašnička povorka koja će se održati 22. veljače u organizaciji Bar galerije Bicikl i Udruge Varaždinski biciklisti, a kroz projekt će se provoditi radionica digitalne fotografije na kojoj će sudionici moći razvijati svoje vještine fotografiranja na terenu te će slikati fašničku povorku.

- Kako bi zaokružili tu suradnju organizirat ćemo i izložbu fotografija u podrumu Centra za mlade - rekla je Danijela Mikulek, voditeljica projekta Svi smo mi kultura.

Za više informacija o planiranim edukacijama i programima koji se provode u sklopu projekta možete posjetiti web projekta: www.czmvz.org i Facebook stranicu projekta: https://www.facebook.com/svi.smo.mi.kultura/