U Varaždinskim Toplicama hommage Nenadu Brixyju i legendarnom "Alan Fordu"

MGA/Varaždinske vijesti | 11.9.2019. u 17:15h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti - Zavod za znanstveni rad u Varaždinu, Turistička zajednica Grada Varaždinske Toplice i Trash film festival pozivaju na hommage Nenadu Brixyju (1924.-1984.)

Događaj se organizira povodom 95. obljetnice rođenja i 50. godišnjice tiska stripa "Alan Ford", a održat će se u subotu, 14. rujna u 17 sati u atriju Staroga Grada u Varaždinskim Toplicama, na adresi Trg slobode 16 (Atrij Starog grada) s poćetkom u 17 sati.

Nenad Brixy rođen je u Varaždinskim Toplicama, 4. svibnja 1924. godine, a u bogatoj karijeri bio je novinar, romanopisac, prevoditelj, komediograf te pokretač i urednik brojnih časopisa. Ipak, najpoznatiji je ostao po legendarnim prijevodima kultnog stripa „Alan Ford“ čiji su se citati toliko uvriježili da se danas koriste u svakodnevnom govoru.

Na skupu će govoriti Tomislav Pletenac, Davor Brixy i Lazar Đamić, dok su moderatori Vladimir Huzjan i Slobodan Runjak.

U popratnom programu posjetitelji će moći od 19 sati uživati u glazbi s vinilki prema izboru Laci Vastaga aka DJ Šnudl Dudl iz varaždinskog DJ dvojca Fankotoner. Žeđ će se gasiti uz Zagorsku pivu, a dodatna zabava zagarantirana je na retro konzolama za klince i vječne klince, uz nezaboravne retro igrice Super Mario, Tetris, Starwars, Zelda, Streetfighter...

Organizatori su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Zavod za znanstveni rad u Varaždinu, Turistička zajednica Grada Varaždinske Toplice i Trash film festival.