U Sigecu Ludbreškom proizvode cijevi za Dubrovnik, ali i za zemlje EU

Iva Havaić | 2.1.2018. u 10:32h | Objavljeno u Aktualno

Nekoliko velikih projekata prefabrikacije i montaže u SR Njemačkoj i Švedskoj, kao i projekti diljem Hrvatske, među kojima je i Dubrovnik sa svojim pročistačem, aktualni su poslovi na kojima radi 200 zaposlenika Inoxmont-VS iz Sigeca Ludbreškog.

Zahvaljujući takvom angažmanu, poduzeće, koje je osnovano prije devet godina udruživanjem poslovnih subjekata s višegodišnjim međunarodnim iskustvom, danas je jedno od najvećih u Varaždinskoj županiji u potpuno domaćem vlasništvu i s najvećom prosječnom plaćom u ludbreškom kraju gdje je i jedno od nositelja gospodarskog razvoja.

- Slijedom poslovnih prilika, od 2013. u Sigecu Ludbreškom gradimo proizvodno poslovni kompleks, a otvorenjem novog proizvodnog pogona prije dvije godine utrt je put novim poslovnim prilikama te je poduzeće počelo ugovarati cjelovite poslove na inozemnom i domaćem tržištu, koji uključuju prefabrikaciju i mogućnost on-site montaže prema zahtjevima nalogodavaca, veli nam tehnički direktor i vlasnik Zlatko Sova.

Inoxmont-VS je danas suvremeno poduzeće za projektiranje, proizvodnju i montažu dijelova ili čitavih postrojenja u procesnim industrijama na području EU s naglaskom na tržište SR Njemačke i skandinavskih zemalja.

Poduzeće trenutno priprema isporuku cjevovoda, nosača te ostalih dijelova za dubrovački pročistač vode...

Cijeli tekst o uspješnom poduzeću pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti