"Barutana" Poljoprivrednoj zadruzi "Varaždinsko povrće", poduzetnici i OPG-ovi bez komunalnog doprinosa i naknade

vv | 31.8.2019. u 08:59h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vidovec, održanoj u petak m 30. kolovoza, jednoglasno je donesena odluka da se Poljoprivrednoj zadruzi "Varaždinsko povrće" ustupi prostor bivše "Barutane" radi daljnjeg razvoja poljoprivredno sabirno distributivnog centra. 

- Politici nije mjesto u poljoprivredi i gospodarstvu. Ona je tu da stvori povoljne uvjete za ulagače. Mi smo to prepoznali i dalje ćemo sve naše poljoprivrednike podupirati u njihovim investicijama - istaknuo je vidovečki načelnik Bruno Hranićkoji je temeljem ove odluke potpisao ugovor s upraviteljicom zadruge Kristinom Vidaček.

- Zahvaljujem Ministarstvu državne imovine jer je prepoznalo potencijale naše općine i naših poljoprivrednika. Posebno zahvaljujem državnom tajniku Tomislavu Bobanu na trudu koji je uložio da riješimo dugogodišnji problem širenja poljoprivredne infrastrukture u našoj općini - rekao je Hranić.

Napomenuo je kako je upravo zbog razvoja poljoprivrede i gospodarstva u općini Vidovec već nekoliko godina na snazi odluka o nultoj stopi komunalnog doprinosa kod izgradnje poslovnih prostora, koja se odnosi na sve poduzetnike, obrtnike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Također, početkom ove godine donesena je odluka da se svi koji na području općine Vidovec registriraju poduzeća, obrte ili obiteljska poljoprivredna gospodarstva oslobađaju plaćanja komunalne naknade u prvoj godini poslovanja u 100-postotnom iznosu, u drugoj godini sa 75 posto, a u trećoj s 50 posto.