Župan Stričak i upraviteljica Zaklade za pomoć djeci Vita zahvalili donatorima Foto: Varaždinska županija

Župan Stričak i upraviteljica Zaklade za pomoć djeci Vita zahvalili donatorima

Varaždinske vijesti | 30.12.2023. u 15:19h | Objavljeno u Društvo

Županijska Zaklada za pomoć djeci Vita je ove godine organizirala niz uspješnih akcija i događaja pa je tim povodom, a kako bi i zahvalila svima koji su podržali rad Zaklade, upraviteljica Jadranka Bahlen zajedno sa županom Anđelkom Stričakom priredila za njih prijem u Županijskoj palači.

Zahvalnice te prigodne poklončiće primili su tako Marijan Rauš iz tvrtke Marlex d.o.o., zatim Marko Dugandžić iz Sportskog kluba SRD „315 Sjeverozapad“, Marko Črljenec iz Udruge za promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja ACTIVE VITA, Anica Sitar ispred Zajednice športskih udruga Grada Varaždina te Nenad Kumrić Charlie.

Jadranka Bahlen tom je prilikom zahvalila svima na donacijama te istaknula da je njihova pomoć velika i značajna. Napomenula je da Zaklada pomaže djeci oboljeloj od teških i malignih bolesti, a poznato je da su troškovi liječenja, kupnje pomagala i odlaska na terapije izrazito visoki.

- Tijekom godine skupljamo financijska sredstva i pomažemo roditeljima u kupnji skupih lijekova. Jako sam sretna i ponosna što imamo prilike pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija. Zaklada dobro i kvalitetno funkcionira i to me veseli. Zahvaljujem od srca svim donatorima na pomoći i želim im svako dobro na privatnom i profesionalnom planu - rekla je Bahlen.

Župan Stričak također je zahvalio svima koji pomažu rad Zaklade, naznačivši pritom ovogodišnju 4. utrku grada anđela, zatim nedavno održani Božićni koncert u organizaciji Nenada Kumrića Charlieja, gdje su se prikupljale donacije za Zakladu, kao i prošlogodišnju prvu donatorsku akciju za Zakladu u Australiji.

- Svi vi imate veliko srce i na tome vam zahvaljujem. Pokazali ste humanost, darežljivost i želju da pomognete onima kojima je pomoć najpotrebnija. Zaklada postoji upravo iz tog razloga, da se pomogne našim najmlađim sugrađanima koji pomoć zaista i trebaju – poručio je župan Stričak.

Svi prisutni donatori izrazili su zadovoljstvo što mogu pomagati djeci putem županijske Zaklade, izrazivši ipak nadu da će u sljedećoj godini pomoć trebati što manje djece.