Vokalnom ansamblu Sakcinski peto uzastopno zlato na državnom susretu u Sisku Foto: Grad Ivanec

Vokalnom ansamblu Sakcinski peto uzastopno zlato na državnom susretu u Sisku

Varaždinske vijesti | 13.11.2018. u 18:32h | Objavljeno u Društvo

U Sisku je, tijekom subote i nedjelje, 10. i 11. studenog, održan 15. susret hrvatskih malih vokalnih sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture - krovne organizacije kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja ove godine svečano obilježava 70. obljetnicu uspješnog djelovanja.

Na susretu je sudjelovalo 25 vokalnih sastava iz 11 županija, a jedan od predstavnika Varaždinske županije bio je Vokalni ansambl Sakcinski koji je i ove godine postigao sjajan uspjeh osvojivši zlatnu plaketu u kategoriji klasične glazbe.

Članicama Sakcinskog i njihovoj voditeljici Nadi Peček to je peti uzastopni uspjeh nagrađen zlatnom plaketom na Državnoj smotri!

Susret je pratilo i vrednovalo stručno povjerenstvo u sastavu: Irena Miholić, Krunoslav Šokac i Luka Vukšić.

Uz Hrvatski sabor kulture, susret je održan u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije i Vokalnim ansamblom LIPE iz Siska pod pokroviteljstvom Županije sisačko-moslavačke i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH i Grada Siska.

Dodajmo da je Ženska vokalna skupina „Pajdašice“ KUD-a „Anka Ošpuh“ iz Ludbrega osvojila srebrnu plaketu u kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova.