Varaždinsko izaslanstvo stiglo u Japan, zemlju partner 48. Baroknih večeri

vv | 17.4.2018. u 07:40h | Objavljeno u Društvo

U Tokio je stiglo varaždinsko izaslanstvo da bi promoviralo ovogodišnje, 48. Varaždinske barokne večeri, čija je zemlja partner ove godine upravo Japan.  Izaslanstvo, koje će promovirati najpoznatiji hrvatski festival barokne glazbe u glavnom gradu Japana, čine ravnatelj VBV-a skladatelj Davor Bobić, zatim predsjednik Kluba mecena VBV-a Davor Kolarek, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Rajmond Rojnik te varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i njegova supruga Ana Marija Masten Čehok.

 

U izaslanstvu se nadaju da će rezultat njihovog puta u ovu dalekoistočnu zemlju biti dolazak i japanskih turista u Varaždin, a ne samo njihovih glazbenika koji će nastupiti krajem rujna i početkom listopada u Varaždinu.  Japan nije slučajno izabran za zemlju partnera. Naime, ove se godine slavi 25 godišnjica partnerskih odnosa Hrvatske i Japana.

-Uvjeren sam da će ova manifestacija pridonijeti stabilnijim i čvršćim odnosima između dviju zemalja. Zahvalan sam svima koji su bili uključeni u uspostavu ovog partnerstva. Drago mi je da Japan prva azijska zemlja koja je partner Varaždinskim baroknim večerima i uvjeren sam da će japanski glazbenici ponuditi ono najbolje od baroka na japanski način“, istaknuo je lani Keiji Takiguchi-veleposlanik Japana u RH.