Varaždinski plac u subotu slavi 20 godina: fešta uz glazbu, ćevape, nagradne igre... Foto: ilustracija

Varaždinski plac u subotu slavi 20 godina: fešta uz glazbu, ćevape, nagradne igre...

vv | 4.5.2023. u 11:20h | Objavljeno u Društvo

Gradska tržnica, kolokvijalno poznatija kao Varaždinski plac, 2003. godine u potpunosti je obnovljena

Uz pjesmu, dobru hranu i vrijedne nagrade, Varaždinski plac će u subotu, 6. svibnja od 9 do 13 sati proslaviti svojih prvih 20 godina na sadašnjoj lokaciji u Šenoinoj ulici.

Naime Gradska tržnica, kolokvijalno poznatija kao Varaždinski plac, 2003. godine u potpunosti je obnovljena. Izgrađeni su kiosci na Cvjetnom placu, klimatizirana 'mliječna hiža', prodajni objekti uz Ulicu Petra Preradovića i uzduž parka kod Trga bana Jelačića, te nadstrešnica sa čeličnom konstrukcijom. Zbog moderne i funkcionalne arhitekture, Varaždinski plac danas je među najatraktivnijim tržnicama u Hrvatskoj.

Okrugla obljetnica povod je velikog slavlja, pa iz Gradske tržnice pozivaju sve Varaždince na plac u subotu, 6. svibnja od 9 do 13 sati. Sviraju i pjevaju Dečki z bregov od 9 do 11 sati, nakon čega slijedi veliko finale nagradne igre 'Nije vic, na placu osvajaš bic!' kada će biti izvučeni sretni dobitnici čak tri gradska bicikla.

fotka_cevapi11.jpg

Nitko taj dan ne treba kuhati kod kuće jer na placu će se od 11 sati moći kupiti ćevapi u lepinji po slavljeničkoj cijeni od samo 3 eura, dok će sav prihod od prodaje biti namijenjen u humanitarne svrhe.

Od 11 do 13 sati slijedi posebna glazbena poslastica – nastupa popularni zagrebački bend O.S.D.S., poznatiji kao tamburaški sastav 'Od srca do srca'. Domagoj, Dominik, Josip, Zvonimir, Filip P. i Filip N. osvajaju odličnom svirkom ali i atraktivnim izgledom, te su poznati kreatori najboljih veselica.

osds5.jpg

Na svoje će doći i najmlađi jer njih će zabavljati animatori 'jagodica', 'grašak' i 'mrkvica' koji će im za uspomenu pokloniti balone, a svi zainteresirani mališani moći će i besplatno oslikati lice.

ANIMATORI1.jpg

Varaždinski plac ponovo je mjesto susreta, pjesme i dobre hrane, ali i bogate ponude jer počinje sezona jagoda, presadnica, mladog povrća i balkonskog cvijeća. Iz Gradske tržnice svima žele srdačnu dobrodošlicu!