Varaždin u nedjelju domaćin 54. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova Foto: VV arhiva / ilustracija

Varaždin u nedjelju domaćin 54. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova

Varaždinske vijesti | 6.11.2021. u 12:57h | Objavljeno u Društvo

Nacionalna smotra pjevačkih zborova u svom će 54. izdanju 7. studenoga pred publikom u Varaždinu okupiti više od 300 pjevača

U nedjelju 7. studenoga u Varaždinu će se održati 54. Susret hrvatskih pjevačkih zborova, pod pokroviteljstvom Istarske županije, Grada Varaždina i Turističke zajednice grada Varaždina, a uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

54. Susret hrvatskih pjevačkih zborova jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma RH. Nakon teškog pandemijskog razdoblja i online realizacije većine kulturnih programa u 2020. godini, 54. izdanje zborskog Susreta okupit će najbolje hrvatske amaterske zborove iz sedam hrvatskih županija uživo pred varaždinskom publikom, a u skladu s epidemiološkim mjerama.

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK Varaždin, od 18 sati nastupit će više od 300 pjevača iz sljedećih zborova:
- Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu
- Akademski zbor FFZG „Concordia discors“, Zagreb
- Komorni ženski vokalni sastav „Cantus ante omnia“, Zagreb
- Hrvatsko pjevačko društvo „Slavulj“, Petrinja
- Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan“, Rijeka
- Mješoviti pjevački zbor „Roženice“, Pazin
- Crkveno pjevačko društvo „Mir”, Belišće
- Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“, Osijek
- Pjevački zbor „Josip Vrhovski“, Nedelišće
- Mješoviti pjevački zbor KUD-a „Rudolf Rajter“, Ivanec.

Njihove nastupe pratit će stručno povjerenstvo u sastavu Jasenka Ostojić, Ivan Josip Skender i Luka Vukšić koji će dodijeliti Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja. Zborovi će prije službenog programa Susreta u nedjelju održati i „Zborski špancirung" na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu s početkom u 11 sati gdje će izvesti odabrane pjesme iz svog popularnog repertoara.

S obzirom na epidemiološke mjere, ulaz za publiku će biti besplatan uz obvezu predočenja EU digitalnih COVID potvrda.

Uz Hrvatski sabor kulture, organizaciju Susreta ove godine potpisuju Zajednica KUU-a Varaždinske županije i Hrvatsko društvo skladatelja.

54. Susret hrvatskih pjevačkih zborova možete pratiti putem službene web stranice Hrvatskog sabora kulture, na HSK TV-u (https://www.hrsk.hr/tv/), putem Facebook stranice (www.facebook.com/hrv.sabor.kulture) i Youtube kanala (www.youtube.com/user/saborkulture). Više informacija o programu pronađite na www.hrsk.hr.

Susret_hrvatskih_pjevackih_zborova_Varazdin_najava.jpg