Uz besplatno stručno vodstvo upoznajte Muzej grada Ludbrega

Varaždinske vijesti | 24.1.2022. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Hrvatsko muzejsko društvo u petak, 28. siječnja 2022. godine održava sedamnaestu po redu Noć muzeja pod temom „MUZEJI – IZMEĐU STVARNOG I DIGITALNOG”.

Manifestacija Noć muzeja započela je Berlinu u Njemačkoj 1998. godine pod nazivom „Duga noć muzeja” kao kulturni događaj u kojem muzeji i kulturne ustanove ostaju otvorene do kasno i omogućuju novi otvoreniji pristup muzejskoj publici.

Godine 1999. manifestaciji se pridružuje Francuska, a od 2005. godine prerasta u događaj na europskoj razini. U Hrvatskoj te iste godine započinje pilot projekt za šest zagrebačkih muzeja, a od 2007.

Noć muzeja prerasla je u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Muzej grada Ludbrega koji je u sastavu Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak” pridružuju se ovogodišnjoj manifestaciji tako što će otvoriti svoja vrata za posjetitelje.

U sklopu Noći otvorenih vrata koja će trajati od 18 do 21 sat svi zainteresirani imat će priliku razgledati kapelicu Svetog Križa i Zbirku sakralne umjetnosti u Dvorcu Batthyany te Arheološki park Iovia uz besplatno stručno vodstvo.

Zajednička vodstva na lokacijama kreću u 18, 19 i 20 sati i nije potrebna najava. Program će se odvijati u kontroliranim uvjetima i okolnostima uz obavezne Covid potvrde i maske za lice.

Napomenimo i kako je Noć otvorenih vrata Muzeja grada Ludbrega ujedno i prvi događaj u sklopu programa Ludbreg petkom koji ove godine donosi brojna kulturno-umjetnička zbivanja.