Upoznajte skulpture Varaždina, družite se s umjetnicima i sudjelujte u panoramskom razgledu autobusom - potpuno besplatno! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Upoznajte skulpture Varaždina, družite se s umjetnicima i sudjelujte u panoramskom razgledu autobusom - potpuno besplatno!

VV | 2.7.2021. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Ljeta u Varaždinu kojeg organizira TZ grada Varaždina Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin organizira razna tematska besplata dvosatna vođenja gradom.

Prvo će se održati sutra, 3. srpnja kada će se svi koji žele moći provozati jednom inovativnom tematskom rutom "Javna skulptura u Varaždinu"', a kojom će svi sudionici imati prilike biti začetnici jednog novog turističkog proizvoda.
- Javna skulptura u Varaždinu bila je vrlo rijetka, no unatrag nekoliko godina njezinim postavljanjem u starogradskoj jezgri i širem centru grada počeo se obogaćivati prostor, a čime je grad Varaždin dobio novu vizuru i turističku ponudu, a što je bio i poticaj za izradu ovog turističkog programa - poručuju organizatori.

Svi koji žele trebaju sutra u 10 sati doći ispred Gradske vijećnice Varaždin gdje će iz dočekati turistički vodič i član Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin Branimir Šurbek. Nakon razgledavanja starogradske jezgre i obilaska javnih skulptura pješice, sudionici će imati priliku sudjelovati u panoramskom razgledu autobusom u suradnji sa tvrtkom Travega putovanja koji će obuhvaćati umjetnička djela u širem centru grada, skulpture Stephana Lupina te najveću skulpturu na svijetu posvećenu Nikoli Tesli, autora Nikole Vudraga.

- Turističku rutu ćemo završiti u RezervArtu, novom umjetničkom središtu gdje se između ostalog nalazi i atelijer Nikole Vudraga gdje nastaju umjetničke skulpture ovog i mnogih drugih autora. Nakon druženja sa umjetnicima predviđen je povratak autobusom do centra grada - navode organizatori.

Ove aktivnosti potpuno su besplatne za sve zainteresirane, pa iz Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin pozivaju sve koji ćele da dođu sutra u 10 sati kod Gradske vijećnice, odnsono u 11 sati na Banus plac, otkuda se kreće u panoramsko razgledavanje.