UDVDR Varaždinske županije organizira 21. sportske susrete dragovoljaca i veterana

| 3.6.2016. u 13:06h | Objavljeno u Društvo

Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije na svojoj je sjednici utvrdio program 21. Sportskih susreta dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koji će se u subotu, 4. lipnja, održati u Memorijalno – rekreacijskom centru hrvatskih branitelja u Optujskoj ulici u Varaždinu.

Tako će prijem gostiju i uzvanika biti od 9,30 sati, u 10 sati će se u kapelici Svetoj Jurja održati Sveta misa za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, a u 10,30 sati započet će svečanost na kojoj će biti dodjeljene plakete zaslužnim članovima, nakon čega će se, uz prigodne govore gostiju, svečano otvoriti sportski susreti.

Branitelji iz Varaždinske županije natjecat će se u nogometu, potezanju užeta, šahu, streljaštvu i pikadu za žene, a u rekreativnom dijelu moći će kuglati na visećoj kuglani, igrati pikado i kartati belu. Najbolje močadi primit će pokale koji će im biti uručeni po završetku svih natjecanja nakon čega će uslijediti druženje. U sklopu sportskih susreta obilježit će se i 21. godina postojanja UDVDR Podružnice varaždinske županije, koja je osnovana 6. lipnja 1995. godine.

Također, u sklopu sjednice svaki je Ogranak prezentirao provedene aktivnosti održane u tri tjedna koliko je proteklo od prošle sjednice. Obilježavanja obljetnica vezanih uz Domovinski rat provođeno je u svim Ograncima, a uz to iz Maruševca su istaknuli održavanje predavanja u školama u Druškovcu i Maruševcu na temu „Domovinski rat“ te izradu dokumentarnog filma o maruševečkim braniteljima u Domovinskom ratu, a u Varaždinu se radilo na programima za prijavu na natječaj Ministarstva branitelja.

Klub Jalševec je održao Izvještajni sabor i dodatno uredio prostor u kojem se održavaju druženja branitelja, Ogranak Ludbreg surađuje na pripremanju i provođenju savjetovanja za osobe treće životne dobi, a Novi Marof surađuje na projektu izgradnje kapelice na Grebengradu. Ogranak Ivanec intenzivirao je suradnju sa DVD Gačice vezanu uz imenovanje Sportskog centra u Gačicama po poginulom branitelju Draženu Šešetu, izradio je i prijavio dva projekta u Ministarstvo branitelja, te u suradnji sa Planinarskim klubom Ivanec organizirao i sproveo „2. memorijalni planinarski pohod 'Putem Ivanečke planinarske obilaznice' u spomen na poginule i umrle branitelje s područja Grada Ivanca“.

Predsjednik UDVDR Podružnice Varaždinske županije Branko Družinić istaknuo je zadovoljstvo provedenim aktivnostima u kratkom vremenu, a potpredsjednik Krasnodar Kišur izvijestio je da je Podružnica pripremila 11 programa za prijavu na natječaj Ministarstva branitelja, od čega njih sedam Ogranak Varaždin sa svojim klubovima, a po dva Podružnica Varaždinske županije i Ogranak Ivanec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci