Učenici Vilim Ljubić i Martin Androlić pobjednici Modelarske lige Foto: Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin

Učenici Vilim Ljubić i Martin Androlić pobjednici Modelarske lige

VV | 17.5.2023. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Ekipa učenika u kojoj su bili Vilim Ljubić iz V. OŠ Varaždin i Martin Androlić iz II. OŠ Varaždin pobjednici su Modelarske lige za područje Varaždinske županije.

Na natjecanju je sudjelovalo 36 učenika (18 ekipa) iz 9 osnovnih škola s područja Varaždinske županije, a organizirali su ga Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Varaždina. Ove godine po prvi puta nastupile su i tri ekipe učenika sa teškoćama u razvoju iz OŠ Ludbreg, a natjecatelji su tri puna sata izrađivali spremnik za istrošene baterije.

Vilim i Martin ujedno su i polaznici radionice modelarstva u Društvu pedagoga tehničke kulture Varaždin. pod vodstvom mentorice Ines Brckan i mentora Miroslava Kukeca. Drugo mjesto osvojili su Greta Lukaček i Matija Harjač iz OŠ Tužno pod vodstvom mentorice Petre Kocijan, a treće mjesto Matej Težački i Bartol Tuđan iz VII. OŠ Varaždin s mentorom Dominom Jurišićem. Kod učenika sa teškoćama u razvoju istaknuta je ekipa u sastavu Dario Horvat i Borna Horvat iz OŠ Ludbreg sa mentoricom Sanjom Belić Pavčec.

Osim spomenutih najboljih ekipa na natjecanju su nastupili učenici iz III., IV. i VI. OŠ Varaždin te OŠ Trnovec. Sve ekipe su uspješno izradile zadani spremnik za istrošene baterije. Ocjenjivačko povjerenstvo činili su učitelji Ivan Rajsz iz Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture, te Danijel Labaš i Darko Tomašek, članovi Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin.

Pobjednička ekipa će predstavljati Varaždinsku županiju na državnoj razini natjecanja koja će biti održana u Stubičkim Toplicama.