U subotu na varaždinskom placu radionice prirodne kozmetike i domaćih peciva

Varaždinske vijesti | 5.3.2018. u 08:15h | Objavljeno u Društvo

Nakon vrlo hladnih dana i zime koja je pokazala svoju najoštriju stranu, na varaždinskom placu u ožujku ponovno počinje sezona zanimljivih manifestacija.

Tako već iduće subote, 10. ožujka od 9:30, Gradska tržnica i Srednja strukovna škola povodom Dana žena pripremaju radionice prirodne kozmetike i domaćih peciva, koje će se održati na varaždinskom placu.

Radionice pripremaju učenici Srednje strukovne škole pod vođenjem prof. Milana Radunkovića, dipl. ing. preh. tehnologije Sanje Banfić Kontrec i dipl. ing. preh. tehnologije Lovorke Ernoić.

Na radionici prirodne kozmetike, ove će godine sve zainteresirane posjetiteljice placa moći naučiti kako uz korištenje potpuno prirodnih sastojaka, na vrlo jednostavan način izraditi melem za usne.

Budući kozmetičari će uz profesora demonstrirati pripremu, podijeliti recepte, pa i svoje “male tajne” kako uspjeh ne bi izostao. Osim toga, sve će razveseliti poklonima za Dan žena - prirodnim melemom za usne iz vlastitog laboratorija.

Ove godine druženju na placu pridružit će se i budući pekari koji će posjetitelje oduševiti klipićima, integralnim perecima, punjenim kiflama, muffinima i drugim domaćim pecivima, na radionici domaćih peciva. I ovi će učenici i profesorice vrlo rado podijeliti tajne svog zanata, a za darivanje su pripremili mirisna svježa domaća peciva.

Veselo će dakle, ponovo biti na varaždinskome placu. Ne propustite stoga posjet tržnici u subotu prijepodne i još jednu prigodu za druženje i nova iskustva.