U subotu jubilarna akcija Čistećih medvjedića: Kavica i čista Dravica vol.10!

vv | 23.5.2024. u 08:39h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski ogranak Čistećih medvjedića najavljuje još jedno čišćenje prirode:

- Pozivamo sve koji su se s nama družili u protekle dvije godine, ali i nove namjernike, zaljubljenike u našu dravsku šumu i prirodu, da s nama uz čišćenje i zabavu obilježe ovaj jubilarni susret. Tradicionalno se sastajemo na Dravi, početak akcije je u 10, a okupljanje počinje od 9:45 - javljaju organizatori.

U sklopu kampanje 'Baci čik u koš' ove će se subote na Dravi održati i drugi varaždinski Čikolov. Prvi je prošle jeseni održan u centru grada kada su Medvjedići u tri sata sakupili više od 7500 čikova.

Čikolovi su dosad organizirani u Zagrebu, Novoj Kapeli, Varaždinu i Križevcima, simbolično čak i na Gibraltaru i Zürichu, a Medvjedići su od opušaka očistili i centar Ljubljane. 

Mjesto sastanka je livada kod spomen-križa uz samu Dravsku šumu, a prostor koji će se čistiti je šuma između dva toka Drave i otok ljubavi.

7ec8b76d-6c8a-40d2-9dd0-6dd72b83a0df.JPG

Rezultati dosad održanih čišćenja više su nego vidljivi - u 9 velikih i 5 mini akcija je iz varaždinske prirode uklonjeno više od 16 tona smeća.

- Cilj akcija je svakako čišćenje šume od krupnog otpada koji nesavjesni pojedinci, umjesto na reciklažno dvorište, odlažu u prirodu, ali i osvješćivanje sugrađana o važnosti očuvanja okoliša te poticanje na zajedničko volontiranje - istaknuli su.

Sve sudionike podsjećaju da ponesu sve što misle da im može pomoći u čišćenju, od čvršćih rukavica pa do alata (npr. motičice, hvataljke…), te da se adekvatno odjenu i ponesu vlastite bočice s vodom, kremu za sunčanje i repelent protiv insekata.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta termin akcije se pomiče, a sve aktualne informacije o ovoj i ostalim akcijama čišćenja i druženjima volontera Čistećih medvjedića pratite u Facebook grupi Čisteći medvjedići - Kontinentalna Hrvatska - grupa za dogovore.

Uz grupu za dogovore Medvjediće možete lajkati i zapratiti na Facebooku, Instagramu, LinkedInu i njihovoj webstranici.