TRNOVEC U dobroj atmosferi oko 150 umirovljenika natjecalo se u sportskim igrama

VV | 3.8.2024. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Opuštena i sportska atmosfera vladala je u petak Trnovcem. Naime, na SC Trnje održane su sportske igre umirovljenika na kojima su sudjelovali umirovljenici s područja općina Trnovec Bartolovečki, Jalžabet, Kneginec, Veliki i Mali Bukovec, Martijanec, Cestica i grada Varaždinske Toplice te iz umirovljeničkih udruga Sračinec-Svibovec i Prigorčica.

Umirovljenici su se natjecali u visećoj kuglani, pikadu, bacanju kolutova i bacanju loptice u koš, rekla je predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Trnovec Bartolovečki Marija Magić.

– Cilj nam je druženje, pozvali smo srodne udruge, nama slične. U sportskim igrama sudjeluje devet gostujućih udruga koje su nam se odazvale, a mi kao domaćini i organizatori ne sudjelujemo u igrama, već pazimo da sve bude korektno, pošteno i da se svi dobro zabave – kazala je Magić. Dopredsjednica Udruge Slavica Pintarić istaknula je kako Udruga već 15 godina njeguje suradnju s drugim udrugama s područja Varaždinske županije.

– Svake godine samo dopunjujemo udruge, novoosnovane udruge, i koliko prostora imamo, toliko udruga pozivamo. Općina nam omogućuje igre i dosta nas financira, mogli bismo mi organizirati i veći događaj, ali zbog prostora smo ograničeni na toliki broj umirovljenika. Okupilo se oko 150 ljudi, bit će veselo i bit će fešta – kazala je dopredsjednica Pintarić.

Prvo mjesto u pikadu osvojila je ekipa iz Jalžabeta, drugo ekipa iz Martijanca, a treće iz Gornjeg Kneginca. U visećoj kuglani najbolja je bila udruga iz Cestice, drugo mjesto pripalo je udruzi iz Velikog Bukovca, a treće udruzi iz Gornjeg Kneginca. U bacanju kolutova prvo mjesto osvojila je Cestica, drugo Martijanec, a treće Gornji Kneginec, dok je u bacanju loptica pobijedila ekipa iz Gornjeg Knegica, drugi je bio Jalžabet, a treća Prigorčica. Diplome i pehare najboljima uručila je općinska načelnica Verica Vitković.

– Svaka ekipa je dala sve od sebe iako se prije svega radi o prijateljskom druženju, a tek nakon toga o natjecanju. Ovim putem čestitam svima koji su sudjelovali. Prezadovoljna sam i presretna što vidim da ljudi i u starijoj dobi misle na svoje zdravlje, a mi smo tu da im omogućimo da se druže, natječu i, na kraju krajeva, da se dobro zabave – poručila je načelnica Vitković, dodavši da će Općina i nadalje podržavati ovakve susrete i vrlo aktivnu trnovečku Udrugu umirovljenika. Dodajmo da je podršku kolegama pružila i predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije Jadranka Bahlen.