Tjedan borbe protiv šećerne bolesti: U subotu na Korzu provjerite šećer u krvi Foto: VV arhiva / ilustracija

Tjedan borbe protiv šećerne bolesti: U subotu na Korzu provjerite šećer u krvi

Varaždinske vijesti | 9.11.2018. u 13:38h | Objavljeno u Društvo

U povodu Svjetskog dana šećerne bolesti, Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin od 10. do 16. studenoga održat će razne aktivnosti u sklopu Tjedna borbe protiv šećerne bolesti.

Ovogodišnji Svjetski dan dijabetesa obilježava se uz poruku odabranu od Međunarodne dijabetičke federacije - "Obitelj i dijabetes". Tjedan borbe protiv šećerne bolesti obuhvatit će niz savjetovanja bolesnika o prehrani, regulaciji šećerne bolesti, sportskih aktivnosti uz šećernu bolest te akciju na varaždinskom Korzu (ispred zgrade FOI-ja) 10. studenoga od 9 do 12 sati.

- Kroz ovu akciju predviđamo izmjeriti preko 1500 vrijednosti šećera u krvi i ITM, uz besplatne savjete o prehrani u suradnji s Graditeljskom, prirodoslovnom i rudarskom školom Varaždin, točnije učenicima nutricionistima i prof. Karmen Kokot, učenicima Medicinske škole Varaždin i Medicinske škole Maruševec te volonterima Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin - ističe Katarina Premur, predsjednica Društva.

Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti popratit će se i predavanjima u utorak, 13. studenoga, od 10 do 12 sati u Županijskoj palači, na koja su pozvani članovi Društva i svi građani Varaždinske županije, koji će i tom prilikom moći provjeriti razinu šećera u krvi i ITM.