Sve više djece i mladih depresivno: kako im pomoći otkrijte na tribini u Varaždinskim Toplicama Foto: Ilustracija/Pexels

Sve više djece i mladih depresivno: kako im pomoći otkrijte na tribini u Varaždinskim Toplicama

VV | 15.4.2023. u 16:03h | Objavljeno u Društvo

Sve više djece i mladih suočava se s anksioznošću i depresijom, ozbiljnim psihičkim poremećajima koji mogu negativno utjecati na funkcioniranje cijele obitelji zbog čega je o ovoj temi važno progovoriti. Ovakva stanja za sobom vuku i druge psihičke poremećaje, zbog čega će se o toj temi govoriti u Varaždinskim Toplicama u srijedu, 19. travnja na javnoj tribini koju Grad organizira u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Varaždin.

- Grad Varaždinske Toplice veliku pažnju pridaje djeci i mladima, a budući da ih se sve više, nažalost, suočava s depresijom i anksioznošću, odlučili smo organizirati javnu tribinu i progovoriti o ovoj temi kako bismo pomogli svima koji rade s djecom, ali i njihovim roditeljima da prepoznaju znakove ovih poremećaja i nauče kako ih liječiti i s njima se nositi. Želimo odgajati sretnu djecu koja će izrasti u kvalitete ljude spremne ući u svijet odraslih – poručila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Na tribini,i koju će moderirati ravnateljica POU Varaždin Lana Velimirović Vukalović, o depresivnosti kod mladih govorit će socijalna pedagoginja Melita Jeremić i školski psiholog Matej Fiškuš, koji će publiku upoznati s pojavama anksioznosti i depresije s fokusom na djecu. U panelu će uz stručnjake sudjelovati i ravnatelji dječjih vrtića i osnovnih škola s područja Varaždinskih Toplica.

Tribina će se održati u kino dvorani, a počinje u 18.15 sati. Ulaz je besplatan.

GVT_Javna_tribina.jpg