Stižu nova igrala na varaždinska dječja igrališta Foto: Grad Varaždin

Stižu nova igrala na varaždinska dječja igrališta

Varaždinske vijesti | 9.4.2019. u 15:52h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu se nastavlja opsežan projekt obnove i uređenja dječjih igrališta pa će djecu i njihove roditelje uskoro razveseliti nova igrala i zanimljivi sadržaji na brojnim lokacijama u gradu.

- Taj posao će kao i do sada kvalitetno obaviti tvrtka Parkovi d.d. koja se bavi komunalnom djelatnošću i održavanjem zelenih površina, ali također vodi brigu o održavanju te obnovi igrališta u Varaždinu. Na području grada Varaždina i okolnih naselja nalaze se 52 dječja igrališta, s različitom razinom opremljenosti i količinom sadržaja za igru. Uvaživši prijedloge građana, posebno roditelja, do sada je obnovljeno 18 igrališta - ističu iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Ivan Čehok je najavio kako očekuje da će se ostvariti ambiciozan plan te da će "sva igrališta biti u potpunosti obnovljena i uređena u kratkom roku od godinu, najviše dvije godine dana".

Iz Grada napominju kako direktor Parkova Alen Runac zajedno sa svojim stručnim timom, u suradnji s Upravnim odjelom za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina, pomno planiraju i predlažu rješenja te nove tipove igrala za koja će iz proračuna Grada Varaždina ove godine biti izdvojeno 400 tisuća kuna.

- Posebna pozornost pridaje se odabiru kvalitetnih materijala i izvedbi igrala kojima se povećava vijek njihovog trajanja, odnosno sigurnog korištenja. Već je pokrenut proces nabave, a vodi se i briga o postavljanju podloga kojima se povećava sigurnost djece u igri na različitim spravama - priopćili su iz gradske uprave.

Kako se najavljuje iz Parkova, radovi će početi nakon uskrsnih blagdana.

Ilustracije kojima se postavljanje novih igrala na slijedećim lokacijama, odnosno igralištima:

1. Dječje igralište Koprivnička (trampolin 2×2 m, žičara 30 metara)

djecje_igraliste_koprivnicka_zicara_duljine_30_metara.jpg

2. Dječje igralište Ludbreška (tobogan na brežuljku, telefon - komplet od 2 komada, penjalica s mrežom za penjanje na brdo, četverostruka njihalica)

djecje_igraliste_ludbreska_tobogan_na_brezuljku.jpg

djecje_igraliste_ludbreska_telefon.jpg

djecje_igraliste_ludbreska_penjalica.jpg

djecje_igraliste_ludbreska_njihalica.jpg

3. Dječje igralište Biškupec – Trg Ivana Perkovca (toranj Medo, dvostruka ploča za crtanje, njihalica na četiri opruge - za više djece)

djecje_igraliste_biskupec_toranj_medo.jpg

djecje_igraliste_biskupec_ploca_za_crtanje.jpg

djecje_igraliste_biskupec_njihalica.jpg

4. Dječje igralište Kućan Marof (spojni sistem)

djecje_igraliste_kucan_marof_spojni_sistem.jpg