Školovanje u Beninu: U srijedu promocija filma "Lica puna nade" Foto: Varaždinska biskupija

Školovanje u Beninu: U srijedu promocija filma "Lica puna nade"

Varaždinske vijesti | 17.4.2018. u 09:37h | Objavljeno u Društvo

Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj organizira promociju filma "Lica puna nade" u srijedu 18. travnja u 19 sati, u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije Zagrebačka 3, Varaždin.

Redatelj dokumentarnog filma je doc. dr. sc. Krunoslav Novak s Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Film govori o mogućnostima i poteškoćama školovanja koje prolaze djeca i mladi u afričkoj zemlji Beninu te posebno predstavlja Dom za djevojčice sv. Ivan Pavao II. kojeg je osnovao vlč. Odilon Singbo, svećenik iz Benina koji trenutno djeluje u Hrvatskoj kao sveučilišni kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Uz varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, na promociji filma govorit će vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj od kojeg je i potekla ideja za film, budući da je vlč. Štefan i sam bio misionar u Beninu punih 18 godina. Bit će tu i sam redatelj filma doc. dr. sc. Krunoslav Novak, inače rodom iz Međimurja, kao i vlč. Odilon Singbo. Za spomenuti je kako je vlč. Singbo, upravo zaslugom vlč.  Štefana, upućen iz Afrike u Hrvatsku da, kao stipendist Varaždinske biskupije, započeti studij u Beninu, nastavi na teološkom  studiju Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakon završenog studija i svećeničkog ređenja, vlč. Singbo ostaje kao misionar na službi u Hrvatskoj.

- Pozivamo sve građane, a posebno djecu i mlade, da pogledaju film koji će u njima zasigurno pobuditi svijest koliko nam je škola dostupna, a nadamo se, i zahvalnost Bogu na svim nezasluženim darovima koje primamo - poručuju organizatori i dodaju kako će se nakon promocije moći kupiti i DVD filma te na taj način pomoći rad misionara diljem svijeta.