Rifovi revolucije prašili platnom najvećeg kina u Zagrebu i zaradili ovacije!

vv | 27.11.2023. u 14:25h | Objavljeno u Društvo

Rifovi revolucije (Riffs of Revolution) doživjeli su i svoju zagrebačku kino premijeru. S platna u Kinu SC, najveće kino dvorane u Zagrebu, zatreštali su ove subote'žestoki' rifovi, i kao i drugdje gdje je film prikazivan, zaradio  ovacije na kraju, kao da se radi o koncertu, a ne o kino projekciji.

Riffs of Revolution, film Jurice Hižaka, nastao u koprodukciji REBL FILMA i udruge Trash, krenuo je u svoj 'kino-život'. Naime, ove subote (25.11.) održana je zagrebačka kino premijera, u najvećoj zagrebačkoj dvorani (Kino SC), a sudeći prema reakcijama mnogobrojne publike, film će imati dug život i veliku budućnost.Nakon što je pozdravio sve prisutne te zahvalio kinu SC na ukazanom povjerenju redatelj je posjetitelje prepustio  90-minutnoj glazbeno akcijskoj komediji koja ih je vrlo brzo uvukla u neobičan svijet dr.Zempa.

Kao i na većini dosadašnjih projekcija, film je i u Zagrebuizazvao salve smijeha i glasne reakcije, a na kraju čak i  burne ovacije kao na kraju nekog rock koncerta kada se traži bis. Nakon odjavne špice autor Jurica Hižak predstavio je i filmsku ekipu, koja se nakonila publici, te i ona zaradila veliki pljesak.

- Zadovoljan sam prijemom publike, srce nam je puno, jer smo u ovaj film uložili mnogo truda. Već prije finalnog snimanja, osjećali smo da imamo dobar film, i da bi ga vrijedilo prikazati široj publici. Evo, probili smo 'led' na velikoj kino sceni, pokušat ćemo doći do što većeg broja kina u Hrvatskoj, da Rifovi dopru do što većeg broja ljudi - istaknuo je Jurica Hižak.

Film je glazbeno akcijska komedija, svojevrsna rock'n'roll bajka u kojoj vlasnik agencije za autorska prava pokušava uništiti hard-rock bend, a vrijedi spomenuti da uključuje i sedam glazbenih songova, koje je aranžirao, producirao i uglavnom odsvirao Arian Peharda. Nakon projekcije, svi posjetitelji premijere, mogli su uživati i u koncertu Razor Jeta, održanom u obližnjem ITD-u, a autor filma, ujedno i autor nekoliko songova, Jurica Hižak otpjevao je i pjesmu Sailor s Teom Lovreković, koju izvodi i u filmu.

Nakon zagrebačke kino premijere, film će igrati i sljedeća dva vikenda u Kinu Forum (SD Stjepan Radić- na Savi), od 1-3. prosinca te potom od 8-10. prosinca. Film će i u kino program na 'domaći' teren, u varaždinsko Kino Gaj, od 2. do 10. prosinca.

Pregovori s ostalim kino distributerima su u tijeku.

Sve informacije o filmu, pratite na Facebook stranici, a više informacija možete pogledati i na IMDB-u.

Trailer –>https://www.youtube.com/watch?v=NJ259Lj-E20

Koncert (Razor Jet, 25.11.2023.) àhttps://www.youtube.com/watch?v=Ay-2RfZ_mVg