FOTO: Radionicama povodom Dana žena, započela je sezona manifestacija na varaždinskom placu Foto: Gradska tržnica

FOTO: Radionicama povodom Dana žena, započela je sezona manifestacija na varaždinskom placu

M.N./Varaždinske vijesti | 10.3.2018. u 15:09h | Objavljeno u Društvo

Nakon duge zime i debelih minusa, varaždinski je plac ove subote prijepodne ponovno živnuo. Sunce i toplina vratili su prodavače na klupe i prizvali mnoge Varaždince u nabavku namirnica.

Osim obaviti kupnju, ove se subote na placu moglo i kvalitetno zabaviti, te štošta naučiti i degustirati. Zaslužni su za to učenici i profesori Srednje strukovne škole u Varaždinu koji su na radionicama prirodne kozmetike i domaćih peciva pokazali što umiju te sa svima podijelili 'male tajne' svog zanata.

Pripadnice ljepšeg spola posebno su obradovali i darovima koje su pripremili povodom Dana žena. Budući kozmetičari posjetiteljice su darivali melemom za usne iz vlastitog laboratorija, a pekari mirisnim i ukusnim klipićima, integralnim perecima, kiflama, muffinima i drugim domaćim pecivima.

Izradu melema su uz prof. Milana Radunkovića demonstrirale buduće kozmetičarke Melani Jarnec, Izabela Brezovec, Martina Draksler, Lenka Mesek, Marija Tukša, Lucija Zavrtnik, Mia Peklar i Pia Petrušanec.

Peciva su uz dipl. ing. preh. tehnologije Sanju Banfić Kontrec i dipl. ing. preh. tehnologije Lovorku Ernoić pripremale i nudile buduće pekarice: Ivana Šmrček, Veronika Rexhaj, Ana Ivančić i Magdalena Ivančić.

- Ove radionice naš su poklon posjetiteljicama povodom Dana žena - istaknuo je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, te dodao kako je Srednja strukovna škola uvijek dobrodošla na tržnici.

- Na ovaj način pomažemo školi u predstavljanju obrazovnih programa, a istovremeno pružamo našim posjetiteljima razlog više za dolazak na tržnicu. Vjerujem da su danas mnogi naučili nešto korisno, družili se i proveli ugodno prijepodne na varaždinskom placu - zaključio je Ciglar.

 

 

Galerija slika