Prelet MIG-ova najavljuje početak 27. varaždinskog aeropiknika Foto: Aeroklub Varaždin

Prelet MIG-ova najavljuje početak 27. varaždinskog aeropiknika

I.D./Varaždinske vijesti | 23.8.2017. u 20:32h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U četvrtak 24. kolovoza, oko 11 sati, na nebu iznad Varaždina borbeni zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će vježbu presretanja. Preletom MIG-ova 21 bit će najavljen 27. aeropiknik, koji će 25. i 26. kolovoza organizirati Aeroklub Varaždin.

- Ovom atraktivnom vježbom piloti nadzvučnih borbenih zrakoplova najavit će našu priredbu koju organiziramo u suradnji s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske. Pozivamo sve špancirere da u petak poslijepodne posjete štand Aerokluba Varaždin na Kapucinskom trgu, uz zgradu Croatia osiguranja, gdje će imati prigodu doživjeti uzbuđenje leta na nadzvučnom borbenom zrakoplovu, budući da će Hrvatsko ratno zrakoplovstvo postaviti i simulator letenja na MIG-u 21 – poručio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin najavljujući ovu atraktivnu zrakoplovnu priredbu koja nastavlja dugu i bogatu tradiciju aeropiknika u Varaždinu.

U petak poslijepodne će štand Aerokluba Varaždin posjetiti i visoko izaslanstvo Ministarstva obrane na čelu s brigadnim generalom Zdravkom Jakopom, državnim tajnikom u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske.

- Naše atraktivne priredbe, kakve su predstojeći aeropiknik ili međunarodni Airshow, koji ćemo organizirati u srpnju sljedeće godine, ne bismo uspjeli organizirati bez svesrdne pomoći Ministarstva obrane. Stoga će posjet visokog izaslanstva MORH-a na čelu s generalom Jakopom biti prigoda da zahvalimo Ministarstvu obrane na pomoći pri organizaciji naših zrakoplovnih priredbi, ali i da najavimo suradnju u organizaciji CIAV-a 2018. godine, čiji će suorganizator biti upravo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske – naglasio je Branko Komar, predsjednik Aerokluba Varaždin.

Aeroklub Varaždin će u subotu organizirati i informativne letove nad Varaždinom, pa će zainteresirani moći Špancirfest doživjeti i iz zraka.