Predsjednik varaždinskog ŽNS-a N. Horvatić u Rusiji: Izbornik Dalić vodi ekipu s karakterom

J.Š./Varaždinske vijesti | 3.7.2018. u 18:57h | Objavljeno u Društvo

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji bio je i član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik varaždinskog ŽNS-a Nenad Horvatić. Horvatić je izjavio da je utakmicu s toliko promjena i neizvjesnosti bilo teško gledati, ali da je Hrvatska tamo gdje zaslužuje i u subotu ima priliku još jednom pokazati da je domet ove generacije svjetski vrh.

– Utakmica za koju su mnogi očekivali da je već riješena, pokazalo se da nije. Danska je ozbiljna ekipa, 18 utakmica bez poraza, sada i 19. igraju kako nama ne paše, daleke lopte, nema mogućnosti oduzimanja lopte i kontri. Prvenstvo je pokazalo da nema izrazitih favorita, ni autsajdera, mnoge ekipe su doma, Njemačka, Argentina, Španjolska… I to je draž nogometa. Nogometa koji sada gledamo s posebnom željom uz našeg izbornika iz Varaždina koji vodi ekipu s karakterom – rekao je Horvatić.

– Sve se mijenjalo u utakmici, u prvoj minuti gol, a znamo što to znači protiv ekipe koja se brani. Ipak smo brzo izjednačili. Drugo poluvrijeme su navijači pokušali dignuti ekipu. Promašili smo penal, a onda je krenulo s penalima za prolaz. Neki nisu mogli gledati.

Nakon utakmice svi smo bili emotivno prazni, ova nas je utakmice ispraznila, nije bilo niti prevelikog slavlja na povratku sa stadiona – dodao je Horvatić i najavio četvrtfinale.

– U Sočiju nas čeka pun stadion gdje će 95 posto ljudi navijati za Rusiju, ali tu ćemo pokazati je li to utakmica generacije – završio je Horvatić.