Predana lista kandidata za Vijeće srpske nacionalne manjine grada Varaždina

Varaždinske vijesti | 13.4.2023. u 14:45h | Objavljeno u Društvo

Jučer, 12. travnja predana je lista kandidata za Vijeće srpske nacionalne manjine grada Varaždina.

- Konačno smo uveli demokratske procese u izbore Vijeća nacionalnih manjina grada Varaždina te u tom kontekstu pozivamo sve pripadnike srpske zajednice s pravom glasa da se uključe u izborni proces, iskoriste svoje pravo, te da 7. svibnja izađu na izbore - rekla je Ruža Jelovac.

Znak podrške uputio je i Milan Mirčetić, koji je odlukom Nacionalne koordinacije vijeća srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj (SNV) ovlašten za provedbu izbora za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina, a samim tim i za predaju lista.

-Drago mi je da raste interes i da se uključuje sve više mladih ljudi. To svima treba biti dodatni poticaj i motivacija- rekao je Mirčetić.

Olivera Petrović, ujedno i predsjednica USZN ,,Uranak", dodaje da se veseli pozitivnim promjenama i poziva sve da izađu na izbore, a posebno mlade koji imaju volje i želje dati svoj doprinos.
- Dajte nam svoje prijedloge, predajte liste, aktivirajte se i izađite na izbore 07. svibnja - poručila je Olivera Petrović svima koji se žele aktivno uključiti.

Jagoda Kralj Novak, nacionalna prvakinja drame, voditeljica dramske sekcije u udruzi Uranak, koja je s amaterskom skupinom entuzijasta uprizorila Sterijinu ,,Pokondirenu tikvu" također je pozvala sve pripadnike srpske zajednice da podrži listu koja nosi promjene.

 Podsjetimo i da je spomenuta predstava dva puta izvedena u Varaždinu i već je bila na nekoliko gostovanja širom Hrvatske, a za izvođenje stižu pozivi iz Budimpešte, Beča, Pariza, Beograda, Subotice, gdje bi bili gosti Nacionalne manjine Hrvata.

 - Lista koja je spoj iskustva i mladosti, spoj volje, entuzijazma i iskustva, je lista koja daje rezultate. Samo zajedno možemo uvesti promjene na bolje - rekla je Kralj Novak.