Postavljaju se nove javne slavine u Varaždinu, pitka voda i za kućne ljubimce Foto: Grad Varaždin

Postavljaju se nove javne slavine u Varaždinu, pitka voda i za kućne ljubimce

Varaždinske vijesti | 3.11.2020. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Pokraj parka za pse u Graberju, Varkom je ovih dana postavio javnu slavinu s pitkom vodom. Direktor Varkoma doc.dr.sc. Željko Bunić je pojasnio zašto se u Varaždinu postavljaju javne slavine s pitkom vodom.

- Zakon o vodnim uslugama je donio regulativu koja je trebala omogućiti svim ljudima koji se nađu u problemu i ne mogu plaćati vodu da im se omogući stalni dostup pitkoj vodi. Mi već gotovo dvije godine upravo na tom tragu i s tim ciljem smo u Varaždinu postavili trinaest slavina. Ova ima i tu specifičnost da iz nje, s obzorom na poziciju, uz ljude vodu mogu piti i kućni ljubimci, mačke i psi. Ovo je nastavak naše politike postavljanja javnih slavina. I dok u Hrvatskoj puno pričaju o tome i organiziraju konferencije, mi eto već smo postavili trinaest slavina – naglasio je Bunić i najavio da će se u dogledno vrijeme u središtu grada postaviti još petnaestak slavina koje su postale svojevrsna turistička atrakcija.

U skorije vrijeme planira se postavljanje javnih slavina na Franjevačkom i Kapucinskom trgu, Habdelićevoj ulici i Trgu Miljenka Stančića.

slavina_psi3.JPG

slavina_psi2.JPG

slavina_psi.JPG