Otvaranje novog internata u sastavu Učeničkog doma SŠ u Maruševcu s pravom javnosti

M.P./Varaždinske vijesti | 1.9.2017. u 19:12h | Objavljeno u Društvo

U Maruševcu će se sutra u subotu, 2. rujna, u 12 sati svečano otvoriti novi internat/dormitorij za mladiće u sastavu Učeničkog doma Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti. Prije otvorenja u 10 sati održat će se bogoslužje zahvalnosti. Na tim svečanostima sudjelovat će, uz Osnivača Škole, uprave Kršćanske adventističke crkve u Republici Hrvatskoj, zaposlenike učeničkog doma i Škole, i općinski i županijski dužnosnici te veći broj donatora i prijatelja škole čijim je dobrovoljnim prilozima i sagrađena nova zgrada s novih dvadeset dvokrevetnih soba hotelske razine.

Inače, zajedno s internatom za djevojke, Učenički dom Srednje škole u Maruševcu prostor je u kojem je smješteno 110 učenika/učenica iz gotovo svih županija u Republici Hrvatskoj. Učenički dom provodi odgojni holistički koncept, što znači da pruža smjernice za cjelovit razvoj mladih osoba: obrazovni, socijalni, emotivni, duševni, tjelesni i duhovni.

U skladu s tim organiziraju se brojne aktivnosti: sportske, izviđačke, planinarske, humanitarne, umjetničke. Potiče se i promiče zdravlje i razvoj životnih vještina: upravljanja vremenom i novcem, kuhanja, održavanja higijene i okoliša itd.