Organizatorima gospodarsko-turističkih manifestacija ugovori u vrijednosti 530 tisuća kuna

Varaždinske vijesti | 24.5.2021. u 19:30h | Objavljeno u Društvo

Gradonačelnik Grada VaraždinaIvan Čehok u Gradskoj vijećnici potpisao je ugovore s organizatorima gospodarsko-turističkih manifestacija u Varaždinu.

Ugovore je potpisalo 27 predstavnika udruga i ostalih neprofitnih organizacija u području turizma i socijalnog (društvenog) poduzetništva te udruga, trgovačkih društava i obrta koji su korisnici sredstava za projekte i organiziraju gospodarsko-turističke manifestacije. Za ovu namjenu u gradskom proračunu osigurano je 530 tisuća kuna.

- Zahvaljujem se svima koji se bave ovim djelatnostima, kulturom, organizacijom koncerata, sajmova i gospodarsko turističkih manifestacija jer stvarno su često, i pod cijenu brige za svoje zdravlje, radili i tijekom pandemije. Bez pomoći Grada oni bi teško opstali. Mi nastojimo sve njihove projekte vrednovati i nastojimo svima pomoći i biti potpora, kao i s ovom donacijom. Grad Varaždin nije smanjivao sredstva ni za vrijeme pandemije, jer upravo sad treba udrugama pomoći. S ponosom mogu reći da, ako se ove godine samo dio toga ostvari što smo predvidjeli organizirati, vjerujem da ćemo ponovno vratiti život u grad nakon pandemije – rekao je gradonačelnik.

Zahvalio je i Povjerenstvu i svojoj zamjenici Sandri Malenici koji su obavili veliki dio posla u raspisivanju javnoga poziva i kompletnoj provjeri dokumentacije.