Održani 25. županijski Sportski susreti umirovljenika - natjecateljski žar u veselom društvu Foto: Krešimir Đurić; Varaždinska županija

Održani 25. županijski Sportski susreti umirovljenika - natjecateljski žar u veselom društvu

| 26.4.2019. u 10:24h | Objavljeno u Društvo

Čak 486 natjecatelja iz 31 udruge umirovljenika s područja cijele Varaždinske županije pokazalo je pravi natjecateljski duh na 25. županijskim Sportskim susretima umirovljenika, održanim 24. travnja u Areni Varaždin.

Svoje su vještine umirovljenici pokazali u pet disciplina: pikadu, šahu, kuglanju, streljaštvu i kartanju belota, pri čemu se uz pikado veže zanimljiv podatak - osim što je okupila najviše natjecatelja, njih 150, disciplina je to u kojoj su sudjelovale samo žene. No na svim je "borilištima", osim natjecateljskog žara, zajednička bila i vesela atmosfera.

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_04.JPG

- Naši umirovljenici jedva čekaju takva događanja. Oni žive za te sportske susrete, jer to je jedina prilika kada se na jednom mjestu okupljaju sve udruge. Pojedini od njih ne vide se i po godinu dana, primjerice, ako su članovi udruga iz udaljenijih mjesta, poput Velikog Bukovca i Cestice, pa su ovakvi susreti i prilika za druženje. Uživaju u tome - naglasila je Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije.

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_05.JPG

Budući da je Varaždinska županija pokrovitelj Sportskih susreta, umirovljenike su pozdravili i župan Radimir Čačić, savjetnica župana Natalija Martinčević te predsjednik Savjeta umirovljenika i osoba starije životne dobi Vladimir Kozjak.

- Veseli me da se tradicija sportskih susreta održava redovito. Ove godine održani su 25. sportski susreti i to je podatak koji govori da se naši umirovljenici tome vesele, da su aktivni, da održavaju tradiciju i to ćemo podržavati i dalje. Varaždinska županija odlično surađuje sa Savezom umirovljenika što smo potvrdili povećanjem izdvajanja financijskih sredstava za Savez kojeg čini 31 udruga što znači preko 9.300 članova, a umjesto dotadašnjih 20 posto članova slabijeg imovinskog statusa, njih čak 30 posto odnosno 2.300 umirovljenika slabijeg imovinskog statusa dobilo je uskrsne pakete – naglasio je Čačić.

Nakon natjecanja, druženje je nastavljeno zajedničkim ručkom i podjelom pehara i medalja za osvojena prva tri mjesta po disciplinama, a najuspješniji će umirovljenici 21. svibnja u Zagrebu "braniti boje" Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije na Sportskim susretima umirovljenika iz cijele Hrvatske, koje organizira Matica umirovljenika Hrvatske.

- Također, 4. lipnja mi ćemo biti domaćin međužupanijskih susreta udruga umirovljenika sjeverozapadne Hrvatske. Naši umirovljenici mogu se pohvaliti svojim uspjesima jer i na natjecanjima u drugim županijama osvajaju prva ili druga mjesta - napomenula je Bahlen i dodala da se umirovljenici, osim na sportskim susretima, okupljaju i na druženjima svojih matičnih udruga, umirovljeničkim Kajkavijadama, obilježavanjima Dana starijih osoba i drugim manifestacijama, no županijski sportski susreti ipak imaju posebnu čar.

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_14_-_vz_zupanija.jpg

- Sva ta druga događanja ne okupljaju toliki broj umirovljenika kao sportski susreti koji su najmasovnije okupljanje, i kad bi to netko ukinuo, mislim da bi to bilo strašno i da se umirovljenici ne bi se mogli s tim pomiriti. Usto, iako im i samo druženje puno znači, tu je i žar natjecanja i ipak se gleda tko će pobijediti - kazala je Bahlen.

Stoga vrijedi spomenuti i pobjednike - u pikadu su najuspješnije bile umirovljenice iz Malog Bukovca, ispred Varaždina i Vinice. Varaždinski umirovljenici bili su najbolji u šahu, ispred udruga umirovljenika Maruševec i Policijske uprave varaždinske. U streljaštvu je poredak bio sljedeći: Ludbreg, PU varaždinska i Varaždin, u belotu: Ivanec, Udruga umirovljenika zdravstva i Mali Bukovec, a na kuglačkoj stazi najuspješniji su bili Ivanec, PU varaždinska i Maruševec. Ukupni pobjednik 25. Sportskih susreta umirovljenika Varaždinske županije je Udruga umirovljenika Varaždin, ispred PU varaždinske i Maruševca.

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_01.JPG

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_02.JPG

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_03.JPG

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_06.JPG

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_07.JPG

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_08.JPG

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_09.JPG

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_10.JPG

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_12_-_vz_zupanija.JPG

sportske_igre_umirovljenika_varazdin_13_-_vz_zupanija.jpg