Odlični rezultati Strojarske i prometne škole na regionalnim natjecanjima WorldSkills Croatia

vv | 20.3.2023. u 10:31h | Objavljeno u Društvo

Učenici Strojarske i prometne škole sudjelovali su u razdoblju od 23. veljače do 10. ožujka 2023. godine na izlučnim regionalnim natjecanjima u Sisku, Zagrebu, Čakovcu, Koprivnici i Varaždinu u disciplinama Strojarske tehnike, CNC i CAD/CAM tehnologije, Kućne instalacije, Automehatronika, Vožnja motornog vozila te Prometna tehnologija i logistika

Strojarska i prometna škola će na WorldSkills Croatia 2023. sudjelovati u čak tri discipline, a predstavnici će biti učenici Matej Mišak iz 3.h razreda, mentor Željko Antunović, u disciplini Vožnja motornog vozila, Filip Herceg iz 4.b razreda, mentorica Monika Žganec, u disciplini Prometna tehnologija i logistika, te Sebastijan Vuk iz 3.e razreda, mentorica Manuela Pantaler, u disciplini Automehatronika.

Izlucno_Prometna_tehnologija_i_logistika_Varazdin.jpg

Sudionici regionalnog natjecanja u disciplini Prometna tehnologija i logistika koje se održalo 10. ožujka 2023. godine u Strojarskoj i prometnoj školi, Varaždin

Vrlo dobre rezultate ostvarili su i učenici Leon Hatze iz 4.a razreda koji je u disciplini CNC i CAD/CAM tehnologije osvojio treće mjesto, mentor Marko Trakoštanec, i Karlo Modrić iz 3.a koji je osvojio deveto mjesto u disciplini Strojarske tehnike, mentor Slavo Marketin, a u ekipnom natjecanju u disciplini Kućne instalacije Lovro Kreš i Leon Kefelja iz 3.e razreda, mentor Krunoslav Puček, osvojili su treće mjesto.

Ponosni smo na naše učenike koji su uz vodstvo mentora uložili veliki trud kako bi na regionalnim natjecanjima predstavili znanja i vještine koje su stekli u Strojarskoj i prometnoj školi, a što je rezultiralo sjajnim rezultatima – rekla je ravnateljica škole Snježana Klarić.

Regionalna natjecanja održavaju se kao pripremna natjecanja za WorldSkills Croatia – državno natjecanje učenika strukovnih škola u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO), a koje će se održati od 10. do 12. svibnju 2023. godine u Zagrebu. Učenici koji su postigli najbolje rezultate na regionalnim natjecanjima pozvani su na državnu razinu ovog najvećeg natjecanja u strukovnim vještinama.

Izlucno_Prometna_tehnologija_i_logistika_Filip_Herceg_i_mentorica.jpg

Filip Herceg, 4.b i mentorica Monika Žganec

Izlucno_VMV_u_Sisku1.jpg

Matej Mišak s mentorom Željkom Antunovićem i članovima prosudbenog povjerenstva za disciplinu Vožnja motornog vozila regija 1 u Strukovnoj školi Sisak

Izlucno_Automehatronika_Zagreb.jpeg

Sebastijan Vuk, 3.e i mentorica Manuela Pantaler, Zagreb

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci