Po čemu je Varaždinsko bučino ulje drugačije od ostalih ulja i zašto je funkcionalna hrana koja blagotvorno djeluje na cijeli organizam?
Odgovore na ta i mnoga druga pitanja doznati možete u utorak, 20. veljače 2024., s početkom u 10 sati kada u Skupštinskoj dvorani Županijske palače (Franjevački trg 7, Varaždin) počinje 3. po redu znanstveni skup posvećen Varaždinskom bučinom ulju.
Skup već tradicionalno organiziraju Varaždinska županija i Udruga Varaždinsko bučino ulje.
Održana će biti tri predavanja:
- o kemijskim pokazateljima kvalitete govorit će Melita Makovec, mag. ing. mol. biotech., s Bioinstituta Čakovec;
- o Varaždinskom bučinom ulju kao funkcionalnoj hrani predavanje će održati doc. dr. sc. Dunja Šamec s Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever;
- o tome kako lokalne namirnice utječu na naše zdravlje i dugovječnost govorit će pak dr. sc. Sebastijan Orlić iz Kvalitete života i Veleučilišta u Karlovcu.
Zbog ograničenog broja sjedećih mjesta, dolazak i rezervacija se potvrđuje na broj telefona 042/390-582.