Najavljen spektakularni koncert The Queen Symphony

VV | 13.6.2022. u 14:16h | Objavljeno u Društvo

Premijerno izvedena u studenom 2002. godine, "The Queen Symphony" britanskog skladatelja TolgeKashifa prvi će puta biti izvedena u Hrvatskoj 18. lipnja 2022. godine u 20.30 sati na varaždinskom Korzu. Nakon dvije godine rada na ovom djelu za zbor i orkestar, skladatelj TolgaKashif ostvario je veliki uspjeh u rodnoj Britaniji, a djelo i dalje nastavlja oduševljavati publiku diljem svijeta. Kashif je svoje djelo izgradio na više od desetak naslova pjesama rock grupe Queen te je tako pronašao zajednički glazbeni jezik koji objedinjuje utjecaje zapadne glazbe u proteklih 200 godina.

Izvedba ovog monumentalnog djela nastavak je dugotrajne međunarodne suradnje dviju glazbenih škola, Glazbene škole Ravensburg i Glazbene škole u Varaždinu, a u ovom velikom međunarodnom projektu uz glazbene škole sudjeluju i zbor Chorusangelicus i Koncertni ured Varaždin. Na konferenciji za novinare izvedbu koncerta predstavili su ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik i ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić u prisutnosti voditeljice zbora i gudačke sekcije Glazbene škole u Varaždinu Dade Ruža, predstavnika zbora Chorusangelicus Luke Šopara i voditelja puhačke sekcije Glazbene škole u Varaždinu Nikole Novaka.

Prigodno se u ime pokrovitelja obratio gradonačelnik Neven Bosilj koji je istaknuo kako je iznimno ponosan što će u Varaždinu biti premijerno izvedeno ovo djelo te je naglasio kako je ovaj koncert primjer sjajne suradnje Grada i Županije kojim se daje potpora talentiranim mladim ljudima. Dodao je da je taj projekt naročito koristan za mlade ljude koji su budućnost i po prvi puta sudjeluju u tako velikom i sveobuhvatnom međunarodnom događaju.Ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić, istaknuo je kako je ovo jedan od najvećih projekata Glazbene škole u Varaždinu te nije krio zadovoljstvo da Škola ima priliku sudjelovati u ovakoobuhvatnom projektu u kojem sudjeluje oko 200 izvođača. Usprkos tome, ovaj veliki izvodilački aparat polako se sastavlja dok su probe za izvedbe koje ih očekuju u punom jeku. Zahtjevne probe za ovaj vrhunski glazbeni spektakl traju već duže vrijeme, ali kao što i sami sudionici naglašavaju, sve je to za veći cilj, a to je da svojim radom i trudom naprave nešto kvalitetno.

Još nas samo nekoliko dana dijeli do ovog veliko spektakla na glavnom gradskom trgu, a srdačan poziv svim Varaždincima i žiteljima Županije izrazili su svi okupljeni uz napomenu da svakako dođu ranije na varaždinsko Korzo kako bi na vrijeme osigurali mjesto za ovaj spektakl.

Queen_presica_1.jpg

Queen_presica_6.jpg

Queen_presica_11.jpg

Queen_presica_12.jpg