Mračni pripovjedač i Stanek predstavili reizdanje "Drakule" - najutjecajnije gotičke novele Foto: Krešimir Đurić

Mračni pripovjedač i Stanek predstavili reizdanje "Drakule" - najutjecajnije gotičke novele

vv | 28.5.2023. u 21:00h | Objavljeno u Društvo

Mračni pripovjedač Petrović i Nakladnička kuća Stanek u još jednoj suradnji

Ljubitelji klasične književnosti, posebno one gotičkog predznaka, došli su na svoje u petak, 26. svibnja, u Caffe baru Madera.

Mjesto je to na kojem jednom mjesečno poznati varaždinski “Mračni pripovjedač”, Kristijan Petrović, održava predavanja na kojima domaću javnost, ali i goste iz ostalih gradova upoznaje s okultnom tematikom te mračnim folklorom.

Ovoga je puta, nastavljajući suradnju s nakladničkom kućom Stanek, na književnoj večeri pričao je o najutjecajnijoj gotičkoj noveli - "Drakuli" Brama Stokera, prvi puta izdanoj 26. svibnja 1897. godine. Tim su povodom, kao i reizdanjem ovog naslova na zahtjev brojnih čitatelja, Josip Stanek te Mračni pripovjedač Petrović udružili snage te svaki na svoj način predstavili roman koji je utjecao na mnoge daljnje segmente kulture – od horror književnosti preko kinematografije pa sve do mračnih subkultura i glazbe.

viber_image_2023-05-27_00-25-24-344.jpg

Ova knjiga ponovljeno je prvo hrvatsko izdanje - u tvrdom uvezu. Tiskano je 500 primjeraka.

>> Varaždincima predstavljena knjiga Keltski mitovi i pripovijetke: "Hvala škvadri na pivu!"

Oduševljenu su publiku pozvali na još jedno druženje koje će se održati u lipnju, na istoj lokaciji - predstavit će ediciju knjiga pod nazivom “Epske priče” u sklopu koje su dosad objavljene dvije knjige - Keltski i Nordijski mitovi i pripovijetke. Predstavljanju će se pridružiti i prevoditelj Nebojša Buđanovac.