Maruševec bio domaćin županijskog braniteljskih susreta Foto: UDVDR Varaždin

Maruševec bio domaćin županijskog braniteljskih susreta

VV | 10.7.2020. u 15:50h | Objavljeno u Društvo
Ogranak Maruševec bio je u srijedu navečer domaćin sjednice proširenog sastava varaždinske Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Sjednica je održana u prostorijama Općine Maruševec, a nazočili su joj i članovi Nadzornog odbora, te Suda Časti.
Nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, predsjednik Branko Družinić izvijestio je nazočne da je izvršen upis Podružnice u registar Udruga kao ustrojstveni oblik Udruge s pravnom osobnošću Temeljne Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Družinić je dodao kako su u tijeku aktivnosti na otvaranju žiro računa, te bi u kraćem roku Podružnica kompletirala pravnu osobnost u sastavu 'krovne' udruge u Zagrebu. Potom se diskutiralo o nadolazećim županijskim športskim susretima koji će se 25. srpnja održati u Ločnjaku u Maruševcu, u sklopu tradicionalne manifestacije „Heroji Maruševca“.
Prije svega, istaknuto je da će se pridržavati svih propisanih mjera u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom i iz tog razloga natjecanja će se održavati u športsko-rekreativnim disciplinama u kojima se izbjegavaju bliski kontakti. Tako će se dragovoljci i veterani Varaždinske županije natjecati u pikadu, visećoj kuglani, streljaštvu, belotu, šahu, potezanju užeta i kuhanju gulaša, a u dio disciplina bit će uključene i žene iz udruge, kao i iz obitelji hrvatskih branitelja. Isto tako, tijekom susreta svoju će kolekcionarsku zbirku predstaviti Martin Lukavski, član predsjedništva Podružnice Varaždinske županije i Ogranka Ivanec, te ugledni ivanečki kolekcionar, dok će zaslužnim pojedincima u prigodi 24. obljetnice osnivanja Podružnice biti uručene Zahvalnice za doprinos u radu.
Nadalje, tajnik Podružnice Tihomir Buden podnio je izvješće o realiziranim programima, te onima koje se planiraju provesti do kraja godine, u koju je svrhu usklađen kalendar aktivnosti, dopunjen kestenijadom koju će u listopadu provesti Ogranak Novi Marof. U završnom dijelu sastanka dogovoren je zajednički izlet članova Središnjeg i Nadzornog odbora, te Suda časti, koji bi se održao na Veliku Gospu, 15. kolovoza, a za kojeg će se detalji usuglasiti tijekom narednih dana. Po završetku sjednice, nazočni su nastavili s duženjem u neformalnom tonu.  
Braniteljski_susreti_4.jpg
Braniteljski_susreti_3.jpg
Braniteljski_susreti_1.jpg