Mali, a sadržajno vrlo bogati festival u samom srcu grada

vv | 22.6.2021. u 19:01h | Objavljeno u Društvo

Svatko tko osjeća da želi biti dio ove priče - dobro je došao, naglašava Berga.

U jednoj od varaždinskih ulica koje odskaču po svojoj osebujnosti, Uskoj ulici, iduće subote, 26. lipnja, od 9 ujutro pa do 9 navečer održat će se Mali festival u srcu grada,  koji uz podršku Grada Varaždina i Turističke zajednice priređuje Udruga - Humano&etc te stanari ove ulice.

-Dodala bih i naši gosti za koje s uživanjem pripremamo našu ulicu. Iznova osmišljavamo ulogu Uske ulice - u očuvanju i promoviranju njenih sadržaja, ali i u otvaranju novih društvenih i kulturnih sadržaja - jer je simbolički prepoznata kao Umjetnička ulica, veli  Tajana Berga iz udruge Humano&etc.

3a.jpg

Ta pomalo tajnovita ulica u samom srcu povijesne jezgre Varaždina, kako dodaje,  opet će se pretvoriti u omiljeni kutak svima koji vole umjetnost, kao i opuštenu i ugodnu atmosferu.

-Namjera nam ju je oživjeti kroz kulturni aktivizam tj. aktivniju ulogu kulture u oblikovanju života i identiteta samog gradskog središta. Kroz kulturne sadržaje, interakcije, edukativne i stvaralačke radionice, predavanja, prezentacije... Želimo hrabro pokazati da kreativnosti treba dati prostora kroz različite oblike umjetnosti i prenošenje dobrih poruka, ali i poticanje dobrih priča, intervencija. Svatko tko osjeća da želi biti dio ove priče - dobro je došao, naglašava Berga.

1_3.jpg

Na festival se već prijavilo 45 izlagača, od kojih su dva vokalna izvođača. Bit će tu i slikari, modni kreatori, keramičari, produkt dizajneri, tradicijski obrtnici (čipka, tkanje, filcanje) te književni salon Korzo sa svojim poetskim recitalom i izložbom fotografija. Održat će se i radionice za djecu /posjetitelje, i to keramike, čipkanja, filcanja, izrade didaktičkih igračaka..

-Stižu nam i gosti iz Međimurske županije - udruga Mura  - čiji su članovi slobodni umjetnici, napominje organizatorica.

Označeno u