Lepoglavska osnovna škola Ante Starčevića domaćin natjecanja iz hrvatskog jezika

V.V. | 7.3.2018. u 12:02h | Objavljeno u Društvo

Lepoglavska osnovna škola Ante Starčevića bila je domaćin 61 učeniku osnovnih škola koji su na županijskom natjecanju pokazali svoje znanje i poznavanje hrvatskoga jezika. U kategoriji učenika sedmih razreda najviše je bodova osvojila Melanija Štefanec iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave dok su drugo mjesto podijelile Lana Slavinec iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca i Karolina Zagorščak iz OŠ Franje Serta Bednja. Treća je bila Lana Zrinski iz OŠ Novi Marof.

Među učenicima osmih razreda, prvo je mjesto osvojila Darija Gazdek iz OŠ Novi Marof, druga je bila Marcela Čegelj iz VI. osnovne škole Varaždin, a treća Marta Majcen iz OŠ Šemovec.

Srednjoškolci – njih 50 - su se u Prvoj gimnaziji Varaždin natjecali u četiri kategorije – od prvog do četvrtog razreda. Među učenicima prvih razreda najbolji je bio Matija Pongračić iz Prve gimnazije Varaždin, druga je bila njegova školska kolegica Antonija Križanec, a treća Antonija Nakić iz Druge gimnazije Varaždin.

Među učenicima drugih razreda prvo je mjesto zauzela Marta Cesar iz Prve gimnazije Varaždin, drugo Dino Forjan iz Srednje škole Ivanec, a treće Ada-Nela Peharda iz Prve gimnazije Varaždin.

Učenici Prve gimnazije Varaždin bili su najbolji među učenicima trećih razreda: Rebeka Petković bila je prva, Damjana Kućar druga, a Karlo Đula bio je treći.

Među maturantima, najviše je znanja iz hrvatskog jezika pokazao Šimun Šopar iz Prve gimnazije Varaždin, na drugom je mjestu Teodora Peček iz Srednje škole Ivanec, a na trećem Leona Kućar iz Prve gimnazije Varaždin.

Označeno u