KUD SALINOVEC Odličan nastup na 31. susretima hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina Foto: Grad Ivanec

KUD SALINOVEC Odličan nastup na 31. susretima hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Varaždinske vijesti | 27.8.2024. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Kulturno umjetničko društvo Salinovec prošlog je vikenda svojom pobjedničkom koreografijom s 10. smotre izvornog folklora Varaždinske županije pod nazivom "Kak nam lijepe..." predstavljalo je Varaždinsku županiju i Grad Ivanec na 31. susretima hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Županji.

Organizator Državne smotre folklora i ove je godine bio Hrvatski sabor kulture, a domaćin je bio Grad Županja.

Natjecalo se dvanaest najboljih folklornih ansambla iz cijele Hrvatske, a salinovečki je KUD i ove godine odradio izvrstan nastup. Uz uvježbani plesni dio i prepoznatljive nošnje, KUD je i pjevački bio savršeno usklađen te je i ovoga puta dobio pohvale sudionika i posjetitelja.

- Na državnoj smotri nema loše ekipe! Nastup smo odradili na visokoj razini, zadovoljni smo i mi i naši voditelji. U 25 godina rada, KUD Salinovec već šest puta predstavljao je Varaždinsku županiju i Grad Ivanec na državnoj smotri. Velika je to stvar i uspjeh za naš mali KUD – istaknuo je predsjednik KUD-a Salinovec Vjekoslav Ptiček.

Voditelj plesnog dijela folklornih izvedbi KUD-a Salinovec je Tihomir Kukulić, pjevački članove uvježbava Lucija Geček, a glazbeni dio vodi Jurica Žibek, uz već uhodane svirače KUD-a predvođene predsjednikom V. Ptičekom.

Članovi su se kući vratili prepuni pozitivnih dojmova te istaknuli ponos i zadovoljstvo svojim nastupom. Dvodnevni boravak KUD-a Salinovec na državnoj smotri u Županji novčano je podržao Grad Ivanec.

kud_salinovec_26082024_1.jpeg

kud_salinovec_26082024_2.jpeg

kud_salinovec_26082024_3.jpeg

kud_salinovec_26082024_4.jpeg

kud_salinovec_26082024_5.jpeg

kud_salinovec_26082024_6.jpeg