Klub mladih GDCK Ivanec održao edukativnu radionicu na temu "Droge" Foto: GDCK Ivanec

Klub mladih GDCK Ivanec održao edukativnu radionicu na temu "Droge"

V.M./Varaždinske vijesti | 28.6.2016. u 17:02h | Objavljeno u Društvo

Klub mladih GDCK Ivanec održao je edukativnu radionicu na temu „Droge“ povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga koji se obilježavao 26.lipnja.

Kako su naglasili, time su željeli doprinijeti zaštiti zdravlja i zdravstvenom prosvjećivanju, prevenciji ovisnosti, osvještavanju o zdravom stilu života i poticanju osobne odgovornosti mladih.

Članice Kluba naučile su osnovne informacije o drogama, vrstama droga, ovisnosti o drogama, životnim okolnostima na strani ovisnika o drogama, višedimenzionalnim i štetnim posljedicama konzumiranja droga, načinu liječenja i tretmana te drugim pitanjima značajnim za ovu kompleksnu problematiku.

Putem grupne diskusije odgovorile su na pitanje zašto je vrijeme adolescencije doba kada se mladi susreću sa drogom i zašto su tada u riziku od početka njene upotrebe. Zajedno su došle do odgovora kojim aktivnostima mladi adolescenti mogu na kreativan i konstruktivan način ispunjavati svoje slobodno vrijeme.

Na radionici se pričalo i o zdravom stilu života, važnosti donošenja osobnih odluka, utjecaju medija na percepciju droga, vlastitim izborima u životu na koje smo ponosni kao i o onima na koje nismo te vrijednostima i osobnim potencijalima.