Kam se koje smeće meće: Vrtićarci u Lepoglavi i Klenovniku uče o razvrstavanju otpada Foto: Grad Lepoglava

Kam se koje smeće meće: Vrtićarci u Lepoglavi i Klenovniku uče o razvrstavanju otpada

Varaždinske vijesti | 4.11.2018. u 08:02h | Objavljeno u Društvo

Među brojne izobrazno-informativne aktivnosti projekta "Kam se koje smeće meće", kojeg s ciljem informiranja i educiranja građana o potrebi i načinu selektiranja otpada te njihova osvješćivanja o važnosti održivog gospodarenja otpadom zajedno provode Grad Lepoglava i Općina Klenovnik, spada i održavanje edukativnih radionica.

Prve takve radionice održane su u dječjim vrtićima na području Grada Lepoglave i Općine Klenovnik – u Dječjem vrtiću Lepoglava, Dječjem vrtić Runolist u Žarovnici te u Dječjem vrtiću Latica u Klenovniku.

Djeca su na zanimljiv i zabavan način, plešući i natječući se te uz vodstvo animatora, upoznata s osnovama razvrstavanja otpada i pravilnom gospodarenju otpadom. O tome su učili i informirali se gledajući zanimljive prezentacije i kratke animirane filmove putem kojih im je prikazano kako svaka vrsta otpada ima svoje mjesto za odlaganje te da brojne stvari koje više ne koriste i koje bi zbog tog završile u otpadu, mogu reciklirati i ponovno upotrijebiti. Uz navedeno, naučili su i kako dodatno doprinijeti očuvanju okoliša i planete Zemlje.

Na radionicama su sudjelovali polaznici starijih dobnih skupina, dok će vrtićki mališani iz mlađih dobnih skupina o svemu što su ovom prigodom naučili njihovi stariji prijatelji, učiti na radionicama koje će se održati na proljeće iduće godine.

lepoglava_klenovnik_edukacija_djece_o_sortiranju_otpada_2.jpg

lepoglava_klenovnik_edukacija_djece_o_sortiranju_otpada_3.jpg

lepoglava_klenovnik_edukacija_djece_o_sortiranju_otpada_4.jpg

lepoglava_klenovnik_edukacija_djece_o_sortiranju_otpada_5.jpg

lepoglava_klenovnik_edukacija_djece_o_sortiranju_otpada_6.jpg

lepoglava_klenovnik_edukacija_djece_o_sortiranju_otpada_7.jpg

lepoglava_klenovnik_edukacija_djece_o_sortiranju_otpada_8.jpg