Kakva zabava na Gradskim bazenima: vrtićki mališani okušali se u plivačkoj štafeti!

vv | 25.5.2023. u 17:36h | Objavljeno u Društvo

Gradski bazeni pobrinuli su se i da svakom vrtićarcu ostane uspomena, pa su tako za svakog od njih, neovisno o rezultatu, osigurali diplome

U sklopu jubilarnog 20. olimpijskog tjedna dječjih vrtića Grada Varaždina, mališani iz četiri varaždinska dječja vrtića okušali su se i u plivačkoj štafeti.

Budući da su ovaj tjedan Gradski bazeni Varaždin zatvoreni zbog godišnjeg remonta, smijeh, veselje, odlična zabava i atmosfera ispunili su ih nešto ranije, prošli tjedan kada su i plivači i neplivači pokazali kako se snalaze u ovoj sportskoj aktivnosti.

ZSUGV_Plivanje_1.jpg

Inače, Olimpijski tjedan dječjih vrtića Grada Varaždina održava se već 20 godina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Varaždina, a Gradski bazeni Varaždin u ovom projektu sudjeluju već duži niz godina.

Odlična zabava, dobili i diplome

Kako je objasnio voditelj sportskih aktivnosti na Gradskim bazenima Varaždin, Velimir Mudri, iako je ove godine na plivanju sudjelovalo nešto manje vrtićaraca nego u godinama prije pandemije, svi su se odlično zabavili što je ono najvažnije.

- Gradski bazeni Varaždin već duži niz godina surađuju sa Zajednicom na ovom odličnom projektu, a od kada smo u njega krenuli, koncipirali smo natjecanje hodača i plivača, kako bi mogla sudjelovati i djeca koja još nisu naučila plivati. Oba natjecanja odvijaju se u malom bazenu gdje hodači hodaju u plićem dijelu, a plivači plivaju u dubljem. Svaka ekipa sastoji se od četiri natjecatelja i svaki od njih treba proći dvije dužine. Mjeri im se vrijeme, a svaka ekipa sudjeluje u dvije utrke kako bismo dobili što realniji rezultat. Ove godine u kategoriji plivača imali smo dvije ekipe, a u kategoriji hodača njih četiri – pojasnio je Mudri.

ZSUGV_Plivanje_2.jpg

ZSUGV_Plivanje_5.jpg

Gradski bazeni pobrinuli su se i da svakom vrtićarcu ostane uspomena, pa su tako za svakog od njih, neovisno o rezultatu, osigurali diplome. Jer, kako i sam Mudri kaže, cilj cijelog događanja je uživanje u plivanju kao sportskoj aktivnosti, veselje, druženje i dobra zabava.

Poticanje na bavljenje sportom i rekreacijom

Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga te koordinatorica ovog projekta, također je naglasila kako se iza organizacije Olimpijskog tjedna dječjih vrtića Grada Varaždina krije želja za poticanjem što više mališana na bavljenje sportom i rekreacijom.

- Zahvaljujem odgojiteljima iz varaždinskih dječjih vrtića koji su se i ove godine rado odazvali Olimpijskom tjednu i koji iz godine u godinu podržavaju ovaj naš projekt. Bez odlične suradnje s njima cijelo ovo događanje bilo bi nemoguće organizirati. Drago mi je da su upravo oni, koji odgajaju djecu, prepoznali važnost bavljenja sportom od malih nogu te da ih potiču na rekreaciju i zdrav način života – poručila je Sitar zahvalivši i udrugama i gradskim ustanovama s kojima Zajednica već dugi niz godina izvrsno surađuje u organizaciji dječje olimpijade.