Izložbe 25. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi dostupne i online Foto: Grad Lepoglava

Izložbe 25. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi dostupne i online

Varaždinske vijesti | 16.9.2021. u 12:52h | Objavljeno u Društvo

Iako je 25. Međunarodni festival čipke u Lepoglavi završen u svom fizičkom izdanju, najljepše čipke iz osam europskih zemalja koje su bile izložene u pavlinskom samostanu te lepoglavskom TKIC-u, možete razgledati u virtualnoj šetnji, na mrežnoj stranici Festivala (www.festival-cipke.com).

Izlošci s ovogodišnjeg, jubilarnog festivala čipke u Lepoglavi i dalje su dostupni posjetiteljima zahvaljujući video materijalu koji je snimljen u produkciji TKIC-a.

-Već smo prošle godine, zbog protuepidemijskih mjera, našim posjetiteljima omogućili i virtualni razgled izložbi, a tu smo praksu nastavili i ove godine. Za virtualne posjetitelje našeg festivala pripremili smo online materijal na kojem su prikazane izložbe na 25. Međunarodnom festivalu čipke, pa ljubitelji čipke i čipkarstva iz cijeloga svijeta i dalje mogu uživati u najljepšim primjercima čipke koje su bile izložene u pavlinskom samostanu i izložbenom prostoru TKIC-a - istaknuo je Damjan Županić, direktor TKIC-a u Lepoglavi.

Autor fotografija koje su korištene pri izradi ovoga online materijala je Božidar Breški, a film je u cijelosti nastao u produkciji TKIC-a.

-Pozivam sve one koji ove godine nisu mogli u živo razgledati izložbe i uživati u univerzalnoj ljepoti čipaka koje smo predstavili na festivalu, da izložbe razgledaju on line. Zahvaljujući ovoj virtualnoj šetnji našim festivalom posjetitelji će još dugo moći uživati u ljepoti lepoglavske čipke, te najljepšim primjercima čipaka iz čak 8 europskih zemalja - poručio je Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave.

Izložbe s 25. Međunarodnog festivala čipke možete pogledati ovdje.