Humanitarni koncert za kupnju defibrilatora za VI. Osnovnu školu Foto: ilustracija

Humanitarni koncert za kupnju defibrilatora za VI. Osnovnu školu

Varaždinske vijesti | 26.3.2018. u 10:20h | Objavljeno u Društvo

Suradnjom VI. osnovne škole Varaždin i Udruge "Veliko srce malom srcu", u četvrtak 29. ožujka u HNK-u Varaždin održat će se humanitarna aktivnost prikupljanja sredstava za kupnju AVD (Automatski vanjski defibrilator) uređaja za VI. osnovnu školu Varaždin.

Udruga "Veliko srce malom srcu" neprofitna je udruga kojoj je cilj prikupljanje sredstava za kupnju medicinskih uređaja i pomagala, a čine ju liječnici, zdravstveno osoblje i roditelji djece sa srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Mišljenje Udruge je da bi svaka javna ustanova trebala imati AVD uređaj koji služi za oživljavanje ukoliko dođe do srčanog zastoja, a posebno škole koje imaju djecu s navedenim problemima.

Jedna od takvih škola je i VI. osnovna škola Varaždin kojoj je primarni cilj briga i skrb o njenim učenicima bez obzira na probleme.

Kako ovu školu pohađa učenik iza kojeg su brojne operacije srca, učiteljice Branka Kiđemet, Marina Ivanović i Ivana Canjuga odlučile su pokrenuti ovu hvalevrijednu humanitarnu aktivnost za nabavku uređaja od kojeg će koristi imati škola i šira društvena zajednica.

Aktivnost su podržali ravnatelj škole Mario Stančić i Grad Varaždin. Nastupat će brojni izvođači: Dječji zbor "Varaždinski slavuji" pod vodstvom dirigentice maestre Ružice Kapitan, učenice VI. osnovne škole Varaždin Lucija Čehok, Lana Lešnjak, Luna Obadić, Klara Blažunaj, Lana Bošnjak i Magdalena Canjuga, Jan Kerekeš, Mejaši, jamIT i Ana Rucner.

Organizatorice zahvaljuju sponzorima, zaposlenicima VI. osnovne škole Varaždin, roditeljima, učenicima i svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ove aktivnosti te pozivaju sve Varaždince i Varaždinke da svojim prisustvom 29. ožujka u 19 sati uveličaju ovaj događaj.

Cijena ulaznice je 40 kuna, a na dan koncerta 50 kuna.

humanitarni_koncert_6_os_varazdin.jpg