Na varaždinskoj tržnici Dan kestena, a iduće subote humanitarna Vrganijada RC Varaždin - Jug Foto: Gradska tržnica Varaždin

Na varaždinskoj tržnici Dan kestena, a iduće subote humanitarna Vrganijada RC Varaždin - Jug

Varaždinske vijesti | 12.10.2019. u 08:30h | Objavljeno u Društvo

Danas se na varaždinskoj tržnici obilježava Dan kestena, a za tu prigodu podijellite će se 30 kilograma pečenih kestena, a bit će tu i slastica, dječjih radova i dr.

A i iduće subote bit će živo na placu. I ove godine Rotary klub Varaždin jug, naime, organizira već tradicionalnu Vrganijadu, koja će se održati od 8 do 12 sati.

- Radi se o donatorskoj akciji kojoj je cilj prikupiti sredstva u humanitarne svrhe. Članovi Rotary kluba Varaždin - jug pripremat će i prodavati porcije jaja s domaćim vrganjima - deliciju našeg kraja, po popularnoj cijeni od samo 15 kn, koja uključuje uz porciju vrganja s jajima još i piće po želji i kruh. Vrganji s jajima pripremat će se „u živo“ na placu u velikom kotlu za pečenje, a ugodan ambijent upotpunit će i tamburaši, veli Mario Sokač, predsjednik Rotary kluba Varaždin-jug, koji djeluje više od 10 godina i čiji se članovi trude svakim svojim projektom pomoći zajednici.

Putem prijašnjih Vrganijada skupila su se sredstva za opremanje varaždinskih osnovnih škola pomagalima u nastavi kao i za projekt izrade i opremanja STEM laboratorija, a u tom će se pravcu nastaviti i prikupljenim sredstvima s ovogodišnje Vrganijade.