Grad Lepoglava potpisala ugovor o stipendiranju s 21 studentom Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava potpisala ugovor o stipendiranju s 21 studentom

M.N./Varaždinske vijesti | 10.3.2018. u 19:36h | Objavljeno u Društvo

Ove će akademske godine 21 student s područja grada Lepoglave studirati uz gradsku potporu. Naime, Grad Lepoglava je temeljem provedenog javnog natječaja studentima koji su zadovoljili kriterije dodijelio 21 stipendiju – 16 stipendija prema socijalno-ekonomskom kriteriju, tri stipendije prema kriteriju uspjeha na studiju te dvije po osnovi deficitarnih zanimanja.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendije potpisali su s Gradom Lepoglavom ugovore o stipendiranju. Ugovori su potpisani 9. ožujka, u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture u nazočnosti gradonačelnika Marijana Škvarića, njegova zamjenika Hrvoja Kovača i predsjednika Gradskog vijeća Roberta Dukarića.

- Već 12 godina Grad Lepoglava izdvaja od 180.000 do 200.000 kuna za stipendije studentima s gradskog područja. Za ovu je godinu tako je izdvojeno 180.000 kuna. Drago nam je da su studenti prepoznali gradska nastojanja da im se olakša studiranje te se javljaju na natječaje za dodjelu stipendija, a posljednjih godina i aktivno kreiraju gradsku politiku usmjerenu pružanje podrške studentskoj populaciji. Sredstva koja izdvajamo za stipendije ulaganje je u budućnost našeg grada. Iako studentima koji koriste stipendije ne uvjetujemo da po završetku studija ostanu živjeti i raditi u gradu Lepoglavi nadamo se da će što više njih imati prilike za život i rad u našem grad te da će dati značajan doprinos njegovu razvoju – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić izrazivši nadu da će se studenti znati odužiti Gradu uključivanjem u provedbu manifestacija i aktivnosti važnih za razvoj grada.

Čestitke na ostvarenim stipendijama studentima su uputili i zamjenik gradonačelnika i predsjednik Gradskog vijeća. Predsjednik Vijeća Robert Dukarić istaknuo je važnost obrazovanja koje pruža bolje životne prilike, dok je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač podsjetio da i u recesijskim vremenima Grad nije smanjivao sredstva za stipendije. Poručio je studentima da se što aktivnije uključe u sve aktivnosti, budu partner Gradu te pomognu da se u gradu Lepoglavi izgradi još bolje društvo.

Studenti koji su potpisali ugovore o stipendiranju ostvarili su pravo na stipendiju u iznosu od 500 kuna mjesečno tekuće akademske godine. Stipendije će im biti isplaćena u tri rate.

S obzirom na to da je ove godine pravo na stipendiju ostvarilo nešto manje studenata nego prethodnih godinu, u Gradu Lepoglavi razmišljaju o provedbi još jednog natječaja.

stipendije_lepoglava_7.jpg

stipendije_lepoglava_4.jpg

stipendije_lepoglava_2.jpg