Gimnazija Žiger - škola s kojom ste uvijek stepenicu više

VV | 12.6.2021. u 19:05h | Objavljeno u Društvo

Dragi osmaši, upis u srednju školu jedna je od najvažnijih odluka u vašem životu.

Ako želite suvremen i drugačiji pristup poduci, ako ne želite biti samo broj, ako priželjkujete i tražite više od škole i obrazovanja, ako želite aktivniju ulogu u vlastitom obrazovanju – onda smo prava škola za vas. Stavite svoje obrazovanje na prvo mjesto i upišite Gimnaziju Žiger!

Privatna varaždinska gimnazija škola je u kojoj učenici stječu znanja i vještine ne samo za srednjoškolsko obrazovanje, nego i za život. Gimnazija Žiger se u odgoju i obrazovanju vodi idejom da svaki učenik može biti uspješan ako ima povoljne uvjete za učenje i rad, a što i ostvaruje individualiziranim pristupom svakom učeniku, kreativnim programom i stručnim motiviranim nastavnicima, multimedijalnom opremljenošću škole, mogućnostima koje pruža vlastita dvorana, informatička učionica i znanstveni laboratorij u kojima se razvija STEM sustav s naglaskom na praktičnu nastavu. Škola također ima jaki program umjetničkog usmjerenja te zadovoljava potrebe i interese širokog spektra učenika.

filmska_umjetnost.jpg

Osobita se pozornost posvećuje razvoju “mekih” vještina koje su nam svima potrebne u suvremenom životu, ugodnoj i sigurnoj radnoj atmosferi bez stresa u kojoj se problemi rješavaju odgovorno i zajednički. Mala razredna odjeljenja omogućavaju individualizirani pristup svakom učeniku pa nastavnici mogu lakše i brže reagirati te prilagođavati nastavu učeničkim stvarnim potrebama i mogućnostima. Dodatni sati učenja i konzultacije s nastavnicima-mentorima posebno odgovaraju učenicima s poteškoćama u učenju poput disleksije, disgrafije, poremećaja pažnje ili pak onima koji često izostaju s nastave zbog sportskih, glazbenih ili drugih obaveza.

Govorništvo i Filmska umjetnost

Uz osnovne predmete opće i jezične gimnazije te dvojezičnost iz pojedinih nastavnih predmeta, program Gimnazije Žiger obogaćen je fakultativnim predmetima kao što je Govorništvo kojim učenici svladavaju tehnike javnog nastupa i govorenja, argumentiranja, prezentiranja, izlaganja i debatiranja. Filmska umjetnost, koja se izvodi u učionici, ali i u kinodvoranama, nastavni je predmet kojim učenici šire kulturne vidike i razvijaju svijest o filmu na višoj razini doživljavajući film kao čarobnu i kompleksnu umjetnost.

Terenske nastave i Erasmus+ projekti

Originalan aspekt programa čine terenske nastave u Hrvatskoj i inozemstvu gdje učenici primjenjuju sve stečene vještine i znanja preuzimajući uloge učitelja. Popeti se na Etnu, posjetiti rodnu kuću Miguela de Cervantesa ili Petrarcin grob, osjetiti vjetar i magiju Stonehengea ili hladnoću i mističnost Drakulina dvorca samo su neka od iskustava koja su našim učenicima omogućena u besplatnim Erasmus+ projektima. Upoznavanje novih kultura, širenje vidika, usavršavanje engleskog jezika i učenje novih, pogodnosti su europskih projekata i prilika učenicima da se razvijaju kao multikulturalni intelektualci. 

IMG_20190416_103952.jpg

Generacije kvalitetnih stručnjaka

Generacije koje su se školovale u Gimnaziji Žiger dio su njenog identiteta, a koji i dalje nose u sebi – to su dobro obrazovani pošteni, savjesni i marljivi stručnjaci u svom području: veterini, brodogradnji, ekonomiji, građevini, pravu, biokemiji, predškolskom odgoju, povijesti, psihologiji … 

DAN OTVORENIH VRATA U subotu, 22. svibnja u 9.00 sati Gimnazija Žiger otvara vrata svim zainteresiranim učenicima. Dođite i saznajte sve što vas zanima o školi!

Gimnazija Žiger nalazi se u Vrazovoj ulici 37 u Varaždinu. Više informacija možete dobiti na broju telefona 042/330-385, putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili www.gimnazija.ziger.hr

Označeno u