Gimnazija Žiger - škola s kojom ste uvijek stepenicu više

VV | 12.6.2021. u 19:05h | Objavljeno u Društvo

Dragi osmaši, upis u srednju školu jedna je od najvažnijih odluka u vašem životu.

Ako želite suvremen i drugačiji pristup poduci, ako ne želite biti samo broj, ako priželjkujete i tražite više od škole i obrazovanja, ako želite aktivniju ulogu u vlastitom obrazovanju – onda smo prava škola za vas. Stavite svoje obrazovanje na prvo mjesto i upišite Gimnaziju Žiger!

Privatna varaždinska gimnazija škola je u kojoj učenici stječu znanja i vještine ne samo za srednjoškolsko obrazovanje, nego i za život. Gimnazija Žiger se u odgoju i obrazovanju vodi idejom da svaki učenik može biti uspješan ako ima povoljne uvjete za učenje i rad, a što i ostvaruje individualiziranim pristupom svakom učeniku, kreativnim programom i stručnim motiviranim nastavnicima, multimedijalnom opremljenošću škole, mogućnostima koje pruža vlastita dvorana, informatička učionica i znanstveni laboratorij u kojima se razvija STEM sustav s naglaskom na praktičnu nastavu. Škola također ima jaki program umjetničkog usmjerenja te zadovoljava potrebe i interese širokog spektra učenika.

filmska_umjetnost.jpg

Osobita se pozornost posvećuje razvoju “mekih” vještina koje su nam svima potrebne u suvremenom životu, ugodnoj i sigurnoj radnoj atmosferi bez stresa u kojoj se problemi rješavaju odgovorno i zajednički. Mala razredna odjeljenja omogućavaju individualizirani pristup svakom učeniku pa nastavnici mogu lakše i brže reagirati te prilagođavati nastavu učeničkim stvarnim potrebama i mogućnostima. Dodatni sati učenja i konzultacije s nastavnicima-mentorima posebno odgovaraju učenicima s poteškoćama u učenju poput disleksije, disgrafije, poremećaja pažnje ili pak onima koji često izostaju s nastave zbog sportskih, glazbenih ili drugih obaveza.

Govorništvo i Filmska umjetnost

Uz osnovne predmete opće i jezične gimnazije te dvojezičnost iz pojedinih nastavnih predmeta, program Gimnazije Žiger obogaćen je fakultativnim predmetima kao što je Govorništvo kojim učenici svladavaju tehnike javnog nastupa i govorenja, argumentiranja, prezentiranja, izlaganja i debatiranja. Filmska umjetnost, koja se izvodi u učionici, ali i u kinodvoranama, nastavni je predmet kojim učenici šire kulturne vidike i razvijaju svijest o filmu na višoj razini doživljavajući film kao čarobnu i kompleksnu umjetnost.

Terenske nastave i Erasmus+ projekti

Originalan aspekt programa čine terenske nastave u Hrvatskoj i inozemstvu gdje učenici primjenjuju sve stečene vještine i znanja preuzimajući uloge učitelja. Popeti se na Etnu, posjetiti rodnu kuću Miguela de Cervantesa ili Petrarcin grob, osjetiti vjetar i magiju Stonehengea ili hladnoću i mističnost Drakulina dvorca samo su neka od iskustava koja su našim učenicima omogućena u besplatnim Erasmus+ projektima. Upoznavanje novih kultura, širenje vidika, usavršavanje engleskog jezika i učenje novih, pogodnosti su europskih projekata i prilika učenicima da se razvijaju kao multikulturalni intelektualci. 

IMG_20190416_103952.jpg

Generacije kvalitetnih stručnjaka

Generacije koje su se školovale u Gimnaziji Žiger dio su njenog identiteta, a koji i dalje nose u sebi – to su dobro obrazovani pošteni, savjesni i marljivi stručnjaci u svom području: veterini, brodogradnji, ekonomiji, građevini, pravu, biokemiji, predškolskom odgoju, povijesti, psihologiji … 

DAN OTVORENIH VRATA U subotu, 22. svibnja u 9.00 sati Gimnazija Žiger otvara vrata svim zainteresiranim učenicima. Dođite i saznajte sve što vas zanima o školi!

Gimnazija Žiger nalazi se u Vrazovoj ulici 37 u Varaždinu. Više informacija možete dobiti na broju telefona 042/330-385, putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili www.gimnazija.ziger.hr

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci