Franjevci slave blagdan sv. Ivana Krstitelja, stižu relikvije kamena iz Svete Zemlje Foto: Varaždinska biskupija

Franjevci slave blagdan sv. Ivana Krstitelja, stižu relikvije kamena iz Svete Zemlje

Varaždinske vijesti | 20.6.2019. u 16:43h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Franjevci u Varaždinu posebno svečano proslavit će zaštitnika njihove crkve i samostana svetog Ivana Krstitelja.

Za ovu proslavu pripremat će se trodnevnicom od petka 21. do nedjelje 23. lipnja, svakodnevnom svetom misom s prigodnom homilijom.

- Posljednjeg dana trodnevnice, mladomisnik fra Josip Ivkić, inače student u Svetoj Zemlji, donijet će relikvije kamena i to s Kalvarije, iz Nazareta, kuće rođenja sv. Ivana Krstitelja te mjesta mučeništva Ivana Krstitelja (Makeront). Kameni će biti pohranjeni u stupove nedavno obnovljenog oltara sv. Ivana Krstitelja u crkvi - priopćili su iz Varaždinske biskupije.

Na sam blagdan nebeskog zaštitnika crkve i samostana sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu bit će cjelodnevno klanjanje koje će od 10 do 15 sati animirati braća franjevci. Zatim od 15 do 16 sati Biblijska molitvena zajednica, od 16 do 17 sati FRAMA te od 17 do 18 sati Franjevački svjetovni red (OFS).

Toga dana, u ponedjeljak 24. lipnja, kod varaždinsikih će franjevaca svečano euharistijsko slavlje u 18.30 sati predslaviti fra Mijo Šarčević OFMCap., gvardijan kapucinskog samostana u Varaždinu. Osim toga, svete mise će tokom dana biti još u 7, 8 i 9 sati.

franjevci_varazdin_oltar_sv_Ivana_Krstitelja_2.jpg