FOTO: U Cestici petstotinjak natjecatelja trčalo u čast Matije Mileca Foto: Franjo Talan/Općina Cestica

FOTO: U Cestici petstotinjak natjecatelja trčalo u čast Matije Mileca

VV | 9.4.2018. u 08:45h | Objavljeno u Društvo

Lijepo vrijeme u nedjelju, 8. travnja, bilo je idealno za trčanje Memorijalne utrke Matija Milec u Cestici.

Na startu utrke koja se održava u spomen na tragičnu pogibiju mladog sportaša, Matiju Mileca (28), našlo se stotinjak trkača iz cijele Hrvatske. Pozdravila ih je majka Matije Mileca, Jelena, dok je utrku otvorio načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Budući da su utrku trčali svi koji su to željeli, neovisno o godinama, spolu ili sportskoj spremi, trčalo se nekoliko dionica – 2.5, 5, 10 i 21 kilometar.

U najtežoj, najduljoj dionici od 21 kilometar kod žena je pobijedila Vanda Balaž (IND Varaždin) dok je najbrži muškarac bio Alen Čretni iz AK Zaboka.

Najviše natjecatelja trčalo je utrku na 2,5 kilometra, a među njima je bila i najmlađa natjecateljica, šestomjesečna Eva Jamnik, koju je u dječjim kolicima do cilja dovela majka Gordana.

Medalje i nagrade najbržima su podijelili Jelena Milec, načelnik Korotaj i predsjednik općinskog Vijeća Darko Majhen. On je pohvalio organizaciju i svim natjecateljima zahvalio na sudjelovanju i pozvao ih na drugo izdanje Memorijalne utrke sljedeće godine. Načelnik Korotaj veliki je zagovornik sporta, ali i zajedništva općinskih mještana pa smatra kako je ova utrka prilika koja je sjedinila ove dvije vrijednosti koje njeguje Općina Cestica.

Prije početka samog natjecanja, svi su se natjecatelji i brojni gosti, zajedno sa Jelenom i Stankom Milecom, roditeljima stradalog mladića, pomolili na posljednjem počivalištu Matije Mileca. Vijenac na grob su položili i kolege s Geodetskog fakulteta, kao i prijatelji s kojima je polazio Prvu gimnaziju u Varaždinu.