FOTO: Štromar i Šamec čestitali učenicama i mentoricama OŠ Trnovec na rezultatu u Solunu

| 13.4.2016. u 13:23h | Objavljeno u Društvo

Općina Trnovec Bartolovečki organizirala je danas u svojim prostorijama u Trnovcu prijem za učenice Osnovne škole Trnovec koje su na europskom međunarodnom natjecanju EUROMATH 2016. u Solunu u Grčkoj osvojile drugo mjesto. To su učenice Klara Božić, Lana Drvoderić, Stefani Hrman, Ena Horvat, Ena Kosec, Paula Pakšec, Lucija Mikulić i Rea Simendić, a na prijemu su bile i njihove mentorice, te ravnateljica Osnovne škole u Trnovcu. Sve su danas dobile prigodne poklone.

Prijemu je na poziv načelnika Općine Trnovec Bartolovečki Zvonka Šameca prisustvovao i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, koji je čestitajući na ostvarenom rezultatu naglasio da je to potvrda da je županijska politika ulaganja u obrazovanje išla u dobrom smjeru, pri čemu su škole na području Županije najkvalitetnije i najkonkurentnije škole po opremljenosti, nastavnicima i ravnateljima u državi.

Učenice Osnovne škole Trnovec natjecale su se u kategoriji MATHtetatre s matematičkom scenskom igrom "Multiplyng and dividing decimal numbers with decad units" prezentiranom na engleskome jeziku.

Na natjecanju je sudjelovalo čak 19 država, domaćin Grčka te Belgija, Cipar, Austrija, Rumunjska, Finska, Iran, Bugarska, Srbija, Latvija, Libanon, Španjolska, Portugal, Italija, Švedska, Poljska, Nizozemska, Njemačka i Hrvatska.

Ekipa Osnovne škole iz Trnovca ujedno je bila najmlađi sudionik ovogodišnjeg natjecanja koje je bilo namijenjeno učenicima do 18 godina.

Galerija slika